Home / Reisagenten / ‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren” aan klanten en hun reisprogramma’s.

Stewart Harvey, president EMEA bij BCD Travel, constateert dat corona heeft geleid tot een “aantal acties en investeringen” bij het bedrijf. “De focus ligt nu vooral op zorgplicht en het verstrekken van kennis en toegankelijke gegevens,” aldus Harvey. “In de huidige situatie, met voortdurend veranderende regels, wetten en procedures, zien we nu al een groeiende behoefte aan onze service en real time informatie.”

BCD heeft sinds kort via TripSource een Covid-19 Information Hub met real time informatie over corona, verzameld uit meer dan 800 bronnen. Harvey: “De wereld gaat een nieuwe toekomst tegemoet.”

De “uitgebreide integratie” met SAP Concur noemt hij een goed voorbeeld van het benutten van kansen. “Zo kunnen we klanten helpen meer besparingen te realiseren, de adoptie te verhogen en reizigers te beïnvloeden. Met onze voortdurende innovaties en onze geschiedenis van financiële stabiliteit zijn wij in staat om hier sterk uit te komen.”

Lang partnerschap
De nieuwe samenwerking betreft de integratie van BCD’s eigen hotelplatform en de Custom Hotel Sourcing-functie van SAP Concur. BCD zegt dat de overeenkomst voortbouwt op een “jarenlang sterk partnerschap,” waarbij het verder gaat dan alleen boekingen. BCD heeft onder meer ook de SAP Customer Data Cloud-oplossing, voor het beheer van de reizigers-identiteit, geïntegreerd met de eigen systemen.

“Deze nieuwste ontwikkeling in BCD’s partnerschap met SAP Concur verstevigt de strategische waarde voor klanten,” zegt Max Miller, vice president, TMC Business Development bij SAP Concur. “Het geavanceerde technologieplatform van SAP Concur stelt BCD in staat om schaalbare, klantgerichte ervaringen te leveren.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Reizen kan weer (een beetje)

Reizen kan weer (een beetje)

15/05/2021

Reizen uit Nederland naar een klein aantal landen is sinds heden weer mogelijk, maar veel beperkingen en regels blijven bestaan, zoals verplichte pcr-testen en quarantaine na aankomst op de bestemming….

Nieuwe kledij op Schiphol

Nieuwe kledij op Schiphol

14/05/2021

Schiphol voorziet een groot deel van de staf van nieuwe kledij, per functie verschillend van kleur en samenstelling. Het gaat in totaal om rond de 7.500 werknemers, ook van private…

Grenzen open, maar welke?

Grenzen open, maar welke?

12/05/2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 15 mei het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zal zijn. Welke landen dat zijn is nog niet duidelijk. Voor Nederlanders…

Hoekstra stemt tegen Smith

Hoekstra stemt tegen Smith

11/05/2021

De Nederlandse staat zal over twee weken op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen de nieuwe bonus in aandelen voor topman Ben Smith stemmen. Dit schrijft de demissionaire minister van…