Home / Reisagenten / ‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren” aan klanten en hun reisprogramma’s.

Stewart Harvey, president EMEA bij BCD Travel, constateert dat corona heeft geleid tot een “aantal acties en investeringen” bij het bedrijf. “De focus ligt nu vooral op zorgplicht en het verstrekken van kennis en toegankelijke gegevens,” aldus Harvey. “In de huidige situatie, met voortdurend veranderende regels, wetten en procedures, zien we nu al een groeiende behoefte aan onze service en real time informatie.”

BCD heeft sinds kort via TripSource een Covid-19 Information Hub met real time informatie over corona, verzameld uit meer dan 800 bronnen. Harvey: “De wereld gaat een nieuwe toekomst tegemoet.”

De “uitgebreide integratie” met SAP Concur noemt hij een goed voorbeeld van het benutten van kansen. “Zo kunnen we klanten helpen meer besparingen te realiseren, de adoptie te verhogen en reizigers te beïnvloeden. Met onze voortdurende innovaties en onze geschiedenis van financiële stabiliteit zijn wij in staat om hier sterk uit te komen.”

Lang partnerschap
De nieuwe samenwerking betreft de integratie van BCD’s eigen hotelplatform en de Custom Hotel Sourcing-functie van SAP Concur. BCD zegt dat de overeenkomst voortbouwt op een “jarenlang sterk partnerschap,” waarbij het verder gaat dan alleen boekingen. BCD heeft onder meer ook de SAP Customer Data Cloud-oplossing, voor het beheer van de reizigers-identiteit, geïntegreerd met de eigen systemen.

“Deze nieuwste ontwikkeling in BCD’s partnerschap met SAP Concur verstevigt de strategische waarde voor klanten,” zegt Max Miller, vice president, TMC Business Development bij SAP Concur. “Het geavanceerde technologieplatform van SAP Concur stelt BCD in staat om schaalbare, klantgerichte ervaringen te leveren.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…

NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…