Home / Reisagenten / ‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren” aan klanten en hun reisprogramma’s.

Stewart Harvey, president EMEA bij BCD Travel, constateert dat corona heeft geleid tot een “aantal acties en investeringen” bij het bedrijf. “De focus ligt nu vooral op zorgplicht en het verstrekken van kennis en toegankelijke gegevens,” aldus Harvey. “In de huidige situatie, met voortdurend veranderende regels, wetten en procedures, zien we nu al een groeiende behoefte aan onze service en real time informatie.”

BCD heeft sinds kort via TripSource een Covid-19 Information Hub met real time informatie over corona, verzameld uit meer dan 800 bronnen. Harvey: “De wereld gaat een nieuwe toekomst tegemoet.”

De “uitgebreide integratie” met SAP Concur noemt hij een goed voorbeeld van het benutten van kansen. “Zo kunnen we klanten helpen meer besparingen te realiseren, de adoptie te verhogen en reizigers te beïnvloeden. Met onze voortdurende innovaties en onze geschiedenis van financiële stabiliteit zijn wij in staat om hier sterk uit te komen.”

Lang partnerschap
De nieuwe samenwerking betreft de integratie van BCD’s eigen hotelplatform en de Custom Hotel Sourcing-functie van SAP Concur. BCD zegt dat de overeenkomst voortbouwt op een “jarenlang sterk partnerschap,” waarbij het verder gaat dan alleen boekingen. BCD heeft onder meer ook de SAP Customer Data Cloud-oplossing, voor het beheer van de reizigers-identiteit, geïntegreerd met de eigen systemen.

“Deze nieuwste ontwikkeling in BCD’s partnerschap met SAP Concur verstevigt de strategische waarde voor klanten,” zegt Max Miller, vice president, TMC Business Development bij SAP Concur. “Het geavanceerde technologieplatform van SAP Concur stelt BCD in staat om schaalbare, klantgerichte ervaringen te leveren.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Vaccinatiecampagne Emirates 

Vaccinatiecampagne Emirates 

18/01/2021

Emirates is maandag begonnen met het vaccineren van het eigen personeel, in samenwerking met de gezondheidsautoriteiten. Inentingen in de Verenigde Arabische Emiraten gingen in december van start. Bij Emirates wordt…

Alleen short haul Norwegian

Alleen short haul Norwegian

16/01/2021

Norwegian vliegt voortaan alleen nog short haul binnen Europa. De ruim duizend werknemers in de UK die voor de long haul werkten, krijgen ontslag. Of de Noorse low-cost-carrier op deze…

Extra test uit UK nu verplicht

Extra test uit UK nu verplicht

15/01/2021

Vanaf heden dient iedereen, ook airline crew, die per vliegtuig in Nederland arriveert vanuit het Verenigd Koninkrijk en Ierland naast een PCR vlak voor vertrek tevens een antigeentest te hebben…