Home / Reisagenten / Dialoog Rutte met de ANVR

Dialoog Rutte met de ANVR

Dialoog Rutte met de ANVR

De ANVR gaat donderdag in gesprek met demissionair premier Mark Rutte over het steunpakket voor de reissector. Ook TUI zal bij de ontmoeting aanwezig zijn.

ANVR-voorzitter Frank Oostdam en TUI-directeur Arjan Kers, die tevens vicevoorzitter van de brancheorganisatie is, willen met de minister-president praten over de huidige positie van de reissector, het steunmaatregelen-pluspakket en het toekomstperspectief.

“De bij ons aangesloten reisbureaus, reisorganisaties, zelfstandige reisagenten en de zzp-ers in onze branche staat het water aan de lippen,” zegt Oostdam, “maar wij blijven uiteraard het reisadvies van Buitenlandse Zaken volgen: dus naar oranje bestemmingen wordt door onze reisondernemingen niet gereisd.”

Sinds medio december 2020 is de hele wereld vanuit Nederlands perspectief ‘oranje,’ met een negatief reisadvies. De regering is de branche wel tegemoet gekomen, met extra steun bovenop bestaande regelingen zoals de NOW. De ANVR zegt hierover “gematigd positief” te zijn.

“Met vele honderdduizenden annuleringen, hoge repatriëringskosten (reis-gerelateerde ‘ongebruikte voorraden’) en een omzetdaling van gemiddeld zo’n 90 procent is 2020 een dramatisch jaar geweest voor de reissector en helaas is het eind nog niet in zicht,” zegt de organisatie. “Reisbedrijven hebben de steun dan ook hard nodig om de winter te overbruggen in de hoop zich straks te kunnen focussen op wat wél kan.”

De ANVR wil met premier Rutte ook praten over een ‘exit-strategie’ uit de crisis. Frank Oostdam: “We willen er alles aan doen om met zoveel mogelijk reisbedrijven op een goede manier de eindstreep te halen.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Rotterdam Airport week dicht

Rotterdam Airport week dicht

29/11/2021

Rotterdam The Hague Airport is vanaf heden zeven dagen dicht wegens groot onderhoud van de taxibaan. Helikopters uitgezonderd moet al het vliegverkeer uitwijken naar luchthavens in de nabijheid. Een opknapbeurt…

Zaventem: vier nieuwe routes

Zaventem: vier nieuwe routes

28/11/2021

Vanaf Brussels Airport (Zaventem) zijn dit winterseizoen 130 bestemmingen beschikbaar, aangeboden door 52 luchtvaartmaatschappijen. Het gaat om een aangepast aanbod zegt de Belgische luchthaven, ‘waarbij uiteraard nog steeds rekening wordt…

Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren 61 passagiers besmet met corona, bijna tien procent van het totaal. Dit blijkt uit cijfers van de GGD. De positief…

APG: GSA Surinam Airways

APG: GSA Surinam Airways

23/11/2021

Surinam Airways heeft APG aangesteld als General Sales Agent (GSA) voor Europa, zo hebben de twee partijen dinsdag naar buiten gebracht. De luchtvaartmaatschappij van Suriname voert momenteel twee vluchten per…