Home / Reisagenten / Deskundige benoemd in zaak ATP

Deskundige benoemd in zaak ATP

Deskundige benoemd in zaak ATP

De rechtbank in Den Haag heeft een deskundige benoemd in de zaak van de Staat tegen zakenreisagent ATP. De deskundige moet bepalen voor hoeveel het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&I) is benadeeld door ATP, in de tijd dat die de zakenreisagent voor het ministerie was.

ATP won in 2010 de aanbesteding van het ministerie (destijds nog Justitie) voor het verzorgen van haar dienstreizen. In de overeenkomst die daarop werd gesloten, werd afgesproken dat eventuele financiële voordelen die ATP voor Justitie zou behalen bij het boeken van tickets, terug zouden vloeien naar het ministerie.

Bij een audit die gedurende de looptijd van de overeenkomst werd uitgevoerd, kwam naar voren dat de ticketprijzen en de in rekening gebrachte kosten niet overeen kwamen. De Staat klaagde de zakenreisagent namens het ministerie aan wegens contractbreuk. De rechter oordeelde in juni van dit jaar al dat ATP in strijd had gehandeld met de overeenkomst. De berekening voor hoeveel het ministerie is benadeeld, laat de rechter aan een deskundige over.

Die is op 16 december door de rechtbank benoemd, op 23 december was er nog een zitting waarbij het voorstel en de begroting van deze deskundige zijn besproken. In het nieuwe jaar wordt een datum geprikt voor de inhoudelijke voortzetting van de zaak.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…