Home / Reisagenten / CWT meldt goed jaar 2017

CWT meldt goed jaar 2017

CWT meldt goed jaar 2017

Carlson Wagonlit Travel (CWT) heeft in 2017 ‘goede resultaten’ geboekt zegt het bedrijf. Na een tegenvallend jaar ervoor, steeg het aantal transacties weer.

Wat de  ‘goede resultaten’ in concreto betekenen, is niet helemaal duidelijk – CWT is een private onderneming en hoeft niet alle cijfers openbaar te maken. Zo blijft de nettowinst in het midden.

CWT zegt dat het ‘totale transactievolume’ (waarmee de omzet wordt bedoeld) steeg naar 23,2 miljard dollar. Dat is 200 miljoen meer dan in 2016, of te wel een stijging van 0,87 procent. In 2016 daalde de omzet nog met 1,2 miljard dollar.

Topman Kurt Ekert houdt zich in een verklaring op de vlakte: ‘2017 was het jaar waarin we de eerste resultaten van onze digitale transformatiestrategie CWT 3.0 in cijfers realiseerden,’ aldus Ekert. ‘We blijven ons richten op het leveren van een door technologie gedreven en consument-gerichte ervaring in alle kanalen. Daarnaast ligt de focus op het uitbouwen van de snelgroeiende hoteldistributietak. Onze resultaten over 2017 tonen aan dat deze strategie werkt.’

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…