Home / Reisagenten / Corendon in Zweedse handen

Corendon in Zweedse handen

Corendon in Zweedse handen

Corendon wordt overgenomen door de Zweedse investeerder Triton, die de Nederlandse reisorganisatie zal samenvoegen met Sunweb, waar Triton eerder een meerderheidsbelang in verwierf.

Hoeveel Triton betaalt voor de overname is niet bekendgemaakt. Het gaat om de activiteiten van de touroperator in Nederland en België en het eigendom van Corendon Dutch Airlines. De Corendon hotels blijven buiten de deal, evenals de airlines van het bedrijf in Turkije en Malta.

In 2000 richtten Atilay Uslu en Yildiray Karaer het bedrijf op. In het begin ging het vooral om reizen naar Turkije, naderhand breidde Corendon het aanbod aanzienlijk uit. Eigen airlines volgden in Turkije (2005), Nederland (2011) en Malta (2017). Verder opende Corendon hotels in Turkije en Nederland en op Ibiza en Curaçao.

De verkoop aan Triton moet overigens nog de goedkeuring krijgen van de  Europese mededingingsautoriteit, maar omdat het om een transactie binnen de Europese Unie gaat, lijkt dat geen probleem te zullen zijn.

Sunweb, van origine eveneens Nederlands, werd eind vorig jaar door Triton ingelijfd. Het Zweedse moederbedrijf wil Corendon en Sunweb samenvoegen in één organisatie, al lijken beide merken te zullen blijven bestaan.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qantas test ultra long haul

Qantas test ultra long haul

23/08/2019

Qantas test de komende maanden twee ultra long haul nonstop vluchten, tussen New York en Sydney en tussen Londen en Sydney, met nieuwe Boeing 787-9 Dreamliners. De Australische carrier wil…

KLM: acties dreigen om cao

KLM: acties dreigen om cao

21/08/2019

Het overleg tussen de directie van KLM en alle vakbonden over nieuwe cao’s zit muurvast. KLM zegt een ‘verbeterd voorstel’ te hebben gedaan, waar de bonden niet op in willen…

Cathay weer op winst, maar…

Cathay weer op winst, maar…

07/08/2019

Cathay Pacific Airways heeft het eerste halfjaar weer winst gemaakt, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. Maar de handelsoorlog tussen China en de VS belooft weinig goeds voor het vervolg,…