Home / Reisagenten / Corendon in Zweedse handen

Corendon in Zweedse handen

Corendon in Zweedse handen

Corendon wordt overgenomen door de Zweedse investeerder Triton, die de Nederlandse reisorganisatie zal samenvoegen met Sunweb, waar Triton eerder een meerderheidsbelang in verwierf.

Hoeveel Triton betaalt voor de overname is niet bekendgemaakt. Het gaat om de activiteiten van de touroperator in Nederland en België en het eigendom van Corendon Dutch Airlines. De Corendon hotels blijven buiten de deal, evenals de airlines van het bedrijf in Turkije en Malta.

In 2000 richtten Atilay Uslu en Yildiray Karaer het bedrijf op. In het begin ging het vooral om reizen naar Turkije, naderhand breidde Corendon het aanbod aanzienlijk uit. Eigen airlines volgden in Turkije (2005), Nederland (2011) en Malta (2017). Verder opende Corendon hotels in Turkije en Nederland en op Ibiza en Curaçao.

De verkoop aan Triton moet overigens nog de goedkeuring krijgen van de  Europese mededingingsautoriteit, maar omdat het om een transactie binnen de Europese Unie gaat, lijkt dat geen probleem te zullen zijn.

Sunweb, van origine eveneens Nederlands, werd eind vorig jaar door Triton ingelijfd. Het Zweedse moederbedrijf wil Corendon en Sunweb samenvoegen in één organisatie, al lijken beide merken te zullen blijven bestaan.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Self service info op Schiphol

Self service info op Schiphol

14/06/2019

Schiphol heeft selfservice informatiepunten geplaatst, verspreid over verscheidene locaties in de terminal. Hier kunnen reizigers onder meer vluchtgegevens opzoeken, plattegronden raadplegen en veelgestelde vragen en antwoorden bekijken. Schiphol heeft de…

BCD lanceert hoteldivisie  

BCD lanceert hoteldivisie  

14/06/2019

BCD Travel heeft een wereldwijde hoteldivisie gelanceerd om ‘in te spelen op de veranderende dynamiek in de zakenreisbranche,’ zegt het bedrijf. Onder de naam Stay by BCD Travel wil de…

Kit zonder plastic bij Delta

Kit zonder plastic bij Delta

13/06/2019

Delta Air Lines introduceert deze maand amenity kits zonder extra plastic wikkels. Op jaarbasis scheelt dit veertien ton aan plastic afval, zegt de Amerikaanse carrier. De partner van Air France…

Air France wordt plasticvrij

Air France wordt plasticvrij

09/06/2019

Air France vervangt alle wegwerp-plastic aan boord door duurzaam materiaal. De airline zegt na een aantal geslaagde proeven adieu tegen plastic borden, bestek en roerstaafjes. Ze wil eind dit jaar…