Home / Reisagenten / BCD Travel: lichte stijging tarieven zakenreis in 2020

BCD Travel: lichte stijging tarieven zakenreis in 2020

BCD Travel: lichte stijging tarieven zakenreis in 2020

Volgens de 2020 Industry Forecast van BCD Travel, een van de grootste zakenreisorganisaties ter wereld, zullen wereldwijde hotelprijzen in 2020 stijgen met een procent tot drie procent, en vliegtarieven met een procent tot twee procent

De hogere hotelprijzen zijn het gevolg van een sterke vraag, waardoor de bezettingsgraad in de meeste regio’s hoog blijft. In Azië zullen de prijzen zelfs meer stijgen, met name in Japan, waar de Olympische Zomerspelen van 2020 plaatsvinden, en Vietnam. Reden hiervoor is de sterke vraag naar zowel vrijetijds- als zakenreizen.

Luchtvaartmaatschappijen zullen de gemiddelde tarieven in de meeste markten verhogen om de hogere brandstof- en personeelskosten te compenseren. Verwacht wordt dat de gemiddelde ticketprijzen in 2020 met een tot twee procent zullen stijgen.

De nieuwste editie van de jaarlijkse Industry Forecast voor zakenreizen bevat ook analyses voor afzonderlijke regio’s. Een greep uit de bevindingen:

– In Noord-Amerika zullen de hotelprijzen met twee procent tot vier procent stijgen in de VS en Canada, en tot twee procent in Mexico.
– Hotels blijven nieuwe accommodaties toevoegen in Azië, maar de vraag zal het aanbod blijven          overtreffen, waardoor de tarieven zullen stijgen met twee procent tot vier procent.
– De sterke vraag in Europa zal de kosten voor meetings met drie tot vier procent doen stijgen.
– Ook in Sydney en Auckland (Nieuw-Zeeland) zullen de vergaderkosten sterk toenemen.
– Regionale vliegtarieven in Latijns-Amerika zullen 3% stijgen naarmate de vraag zich herstelt.
– Vliegtarieven zullen met een tot twee procent stijgen op regionale routes in Afrika. Daarbij wordt    er een hogere stijging verwacht voor vluchten tussen de snelst groeiende economieën..
– Ubers plan om Careem over te nemen, kan resulteren in een dominante vervoersdienst in het Midden-Oosten.

“Naarmate we 2020 naderen, worden travelmanagers en inkopers geconfronteerd met een tragere groei in de geavanceerde economieën, terwijl opkomende markten het beter doen,, zegt Mike Eggleton, director of Research & Intelligence bij BCD Travel. Als voorbeeld noemt hij de voorspelling van BCD dat de Noord-Amerikaanse economie met 1,6 procent zal groeien, terwijl de groei in Azië veel meer zal zijn en mogelijk zelfs tot 4,5 procent kan oplopen.

De tragere wereldwijde economische vooruitgang heeft in een jaar tijd geleid tot een zwakkere groei van de vraag naar vliegreizen. Desondanks blijft de vraag voor luchtvaartmaatschappijen sterk genoeg om in de meeste markten hun tarieven te kunnen verhogen als compensatie voor de hogere brandstof- en personeelskosten. Verhoogde vliegcapaciteit zal de prijsstijging voor vliegtickets beperken, op enkele uitzonderingen na. Zo zullen in China en India een sterke vraag, veranderingen in concurrentie en ontwikkelingen op het gebied van regelgeving tot hogere vliegtarieven leiden.

Wereldwijd zullen in 2020 de gemiddelde intercontinentale business en economy class-tarieven naar verwachting met een procent stijgen. De intercontinentale business class-tarieven blijven stabiel in Latijns-Amerika en zullen met een procent dalen in Zuidwest-Pacific, waar de toenemende concurrentie op trans-Pacific routes de prijzen drukken.

In 2020 zullen de regionale economy class-tarieven naar verwachting met een procent stijgen en de business class-tarieven met twee procent.  De gemiddelde stijging van vliegticketprijzen in de verschillende regio’s zal tussen de een procent en drie procent liggen. Vluchten in Azië en Latijns-Amerika zullen met drie procent de scherpste stijging zien naarmate de vraag zich herstelt. In Europa blijven de regionale economy class-tarieven stabiel vanwege concurrerende lowcost-maatschappijen.

Door de vraag naar hotels zal de bezettingsgraad in 2020 toenemen, waardoor de gemiddelde dagtarieven met een procent tot drie procentr zullen stijgen. In Azië zullen de hotelprijzen met gemiddeld twee procent tot vier procent stijgen, omdat de vraag het aanbod overtreft. Het gemiddelde dagtarief zal met nul tot twee procent de laagste stijging kennen in Latijns-Amerika, naarmate de vraag in de regio zich na een zwakke periode langzaam herstelt.

De 2020 Industry Forecast voorziet travelmanagers en inkopers van prijsvoorspellingen, inzichten en richtlijnen. Zo kunnen ze zich voorbereiden op nieuwe inkoopstrategieën, onderhandelingen met leveranciers en budgetten. Naast wereldwijde vraag-, aanbod- en prijstrends voor vliegtickets, hotels, meetings en vervoerdiensten, biedt de Industry Forecast ook gedetailleerde regionale rapporten over Afrika, Azië, Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Zuidwest-Pacific en een wereldwijd overzicht van reisrisico’s en security op het gebied van terrorisme, gezondheid, natuurrampen en geopolitiek.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Garuda zet A330-900neo in

Garuda zet A330-900neo in

13/10/2019

Garuda Indonesia zet vanaf 12 december de Airbus A330-900neo in op de route tussen Bali en Amsterdam. Eerder was nog sprake van een Boeing 777, maar de airline heeft de…

Listeria op KLM-vluchten?

Listeria op KLM-vluchten?

11/10/2019

Geserveerde vleeswaren in de business class van KLM waren mogelijk besmet met de listeriabacterie. Dit heeft KLM naar buiten gebracht. De airline heeft direct ingegrepen en de verdachte producten verwijderd…

Leonardo Royal officieel open

Leonardo Royal officieel open

11/10/2019

Het Leonardo Royal Hotel Amsterdam is gisteren officieel geopend. Sinds april waren de deuren al open voor gasten. Het hotel maakt deel uit van de Israëlische Fattal Hotel Group, die…

Kickstart voor AI in Nederland

Kickstart voor AI in Nederland

10/10/2019

Vijf Nederlandse bedrijven, waaronder KLM, willen AI in Nederland een impuls geven met het verder ontwikkelen van technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie. Daartoe hebben Ahold Delhaize, ING, KLM,…

BP ruilt CWT in voor Egencia

BP ruilt CWT in voor Egencia

09/10/2019

BP heeft Egencia gekozen als nieuwe travel management company voor het wereldwijde zakenreisbeleid van de Britse multinational. Het contract met CWT is opgezegd. Egencia, een dochteronderneming van de Amerikaanse Expedia…

KLM is 100, hoe nu verder?

KLM is 100, hoe nu verder?

08/10/2019

KLM vierde gisteren op grootse wijze haar eeuwfeest en gaat vandaag verder met een business-as-usual-mentaliteit. Maar zo ‘usual’ is de situatie niet. Topman Smith van Air France-KLM wil een strakkere…