Home / Reisagenten / BCD Travel: lichte stijging tarieven zakenreis in 2020

BCD Travel: lichte stijging tarieven zakenreis in 2020

BCD Travel: lichte stijging tarieven zakenreis in 2020

Volgens de 2020 Industry Forecast van BCD Travel, een van de grootste zakenreisorganisaties ter wereld, zullen wereldwijde hotelprijzen in 2020 stijgen met een procent tot drie procent, en vliegtarieven met een procent tot twee procent

De hogere hotelprijzen zijn het gevolg van een sterke vraag, waardoor de bezettingsgraad in de meeste regio’s hoog blijft. In Azië zullen de prijzen zelfs meer stijgen, met name in Japan, waar de Olympische Zomerspelen van 2020 plaatsvinden, en Vietnam. Reden hiervoor is de sterke vraag naar zowel vrijetijds- als zakenreizen.

Luchtvaartmaatschappijen zullen de gemiddelde tarieven in de meeste markten verhogen om de hogere brandstof- en personeelskosten te compenseren. Verwacht wordt dat de gemiddelde ticketprijzen in 2020 met een tot twee procent zullen stijgen.

De nieuwste editie van de jaarlijkse Industry Forecast voor zakenreizen bevat ook analyses voor afzonderlijke regio’s. Een greep uit de bevindingen:

– In Noord-Amerika zullen de hotelprijzen met twee procent tot vier procent stijgen in de VS en Canada, en tot twee procent in Mexico.
– Hotels blijven nieuwe accommodaties toevoegen in Azië, maar de vraag zal het aanbod blijven          overtreffen, waardoor de tarieven zullen stijgen met twee procent tot vier procent.
– De sterke vraag in Europa zal de kosten voor meetings met drie tot vier procent doen stijgen.
– Ook in Sydney en Auckland (Nieuw-Zeeland) zullen de vergaderkosten sterk toenemen.
– Regionale vliegtarieven in Latijns-Amerika zullen 3% stijgen naarmate de vraag zich herstelt.
– Vliegtarieven zullen met een tot twee procent stijgen op regionale routes in Afrika. Daarbij wordt    er een hogere stijging verwacht voor vluchten tussen de snelst groeiende economieën..
– Ubers plan om Careem over te nemen, kan resulteren in een dominante vervoersdienst in het Midden-Oosten.

“Naarmate we 2020 naderen, worden travelmanagers en inkopers geconfronteerd met een tragere groei in de geavanceerde economieën, terwijl opkomende markten het beter doen,, zegt Mike Eggleton, director of Research & Intelligence bij BCD Travel. Als voorbeeld noemt hij de voorspelling van BCD dat de Noord-Amerikaanse economie met 1,6 procent zal groeien, terwijl de groei in Azië veel meer zal zijn en mogelijk zelfs tot 4,5 procent kan oplopen.

De tragere wereldwijde economische vooruitgang heeft in een jaar tijd geleid tot een zwakkere groei van de vraag naar vliegreizen. Desondanks blijft de vraag voor luchtvaartmaatschappijen sterk genoeg om in de meeste markten hun tarieven te kunnen verhogen als compensatie voor de hogere brandstof- en personeelskosten. Verhoogde vliegcapaciteit zal de prijsstijging voor vliegtickets beperken, op enkele uitzonderingen na. Zo zullen in China en India een sterke vraag, veranderingen in concurrentie en ontwikkelingen op het gebied van regelgeving tot hogere vliegtarieven leiden.

Wereldwijd zullen in 2020 de gemiddelde intercontinentale business en economy class-tarieven naar verwachting met een procent stijgen. De intercontinentale business class-tarieven blijven stabiel in Latijns-Amerika en zullen met een procent dalen in Zuidwest-Pacific, waar de toenemende concurrentie op trans-Pacific routes de prijzen drukken.

In 2020 zullen de regionale economy class-tarieven naar verwachting met een procent stijgen en de business class-tarieven met twee procent.  De gemiddelde stijging van vliegticketprijzen in de verschillende regio’s zal tussen de een procent en drie procent liggen. Vluchten in Azië en Latijns-Amerika zullen met drie procent de scherpste stijging zien naarmate de vraag zich herstelt. In Europa blijven de regionale economy class-tarieven stabiel vanwege concurrerende lowcost-maatschappijen.

Door de vraag naar hotels zal de bezettingsgraad in 2020 toenemen, waardoor de gemiddelde dagtarieven met een procent tot drie procentr zullen stijgen. In Azië zullen de hotelprijzen met gemiddeld twee procent tot vier procent stijgen, omdat de vraag het aanbod overtreft. Het gemiddelde dagtarief zal met nul tot twee procent de laagste stijging kennen in Latijns-Amerika, naarmate de vraag in de regio zich na een zwakke periode langzaam herstelt.

De 2020 Industry Forecast voorziet travelmanagers en inkopers van prijsvoorspellingen, inzichten en richtlijnen. Zo kunnen ze zich voorbereiden op nieuwe inkoopstrategieën, onderhandelingen met leveranciers en budgetten. Naast wereldwijde vraag-, aanbod- en prijstrends voor vliegtickets, hotels, meetings en vervoerdiensten, biedt de Industry Forecast ook gedetailleerde regionale rapporten over Afrika, Azië, Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Zuidwest-Pacific en een wereldwijd overzicht van reisrisico’s en security op het gebied van terrorisme, gezondheid, natuurrampen en geopolitiek.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Alleen short haul Norwegian

Alleen short haul Norwegian

16/01/2021

Norwegian vliegt voortaan alleen nog short haul binnen Europa. De ruim duizend werknemers in de UK die voor de long haul werkten, krijgen ontslag. Of de Noorse low-cost-carrier op deze…

Extra test uit UK nu verplicht

Extra test uit UK nu verplicht

15/01/2021

Vanaf heden dient iedereen, ook airline crew, die per vliegtuig in Nederland arriveert vanuit het Verenigd Koninkrijk en Ierland naast een PCR vlak voor vertrek tevens een antigeentest te hebben…

Herziening luchtruim op koers

Herziening luchtruim op koers

14/01/2021

De regering heeft de verkenningsfase voor herziening van het Nederlandse luchtruim afgerond en zal deze vanaf 2023 stapsgewijs doorvoeren. Dit schrijven de bewindslieden Van Nieuwenhuizen en Visser in een brief…

KLM even niet naar Z-Afrika

KLM even niet naar Z-Afrika

14/01/2021

KLM vliegt de komende twee dagen niet op Zuid-Afrika in verband met de aanwezigheid van een nieuwe, zeer besmettelijke variant van corona aldaar. De maatregel is bedoeld om het eigen…