Home / Reisagenten / BCD steunt groen plan VN

BCD steunt groen plan VN

BCD steunt groen plan VN

BCD Travel heeft zich aangesloten bij een initiatief van de Verenigde Naties om bedrijven te betrekken bij klimaatacties. Het bedrijf zegt de eerste wereldwijde zakenreisorganisatie te zijn die dit doet.

Het initiatief Science Based Targets Initiative (SBTi) heeft tot doelstelling de emissie broeikasgassen te reduceren en komt hiervoor met een wetenschappelijke onderbouwing. Op deze manier zou de opwarming van de aarde onder de 2 graden Celsius kunnen blijven ten opzichte van het pre-industriële niveau. Een nog hogere temperatuurstijging heeft volgens deskundigen een vernietigend effect op mens en milieu. BCD is sinds 2008 ook al lid van het United Nations Global Compact, een afspraak om bedrijven aan te zetten tot duurzaam en sociaal verantwoord beleid.

“Door ons milieubeleid af te stemmen op wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voldoen we aan de huidige en toekomstige wettelijke eisen,” zegt Kathy Jackson, vice president bij BCD.  “Zo leveren we zowel een bijdrage aan onze eigen wereldwijde klimaatdoelstellingen als die van onze klanten.”

Bewijzen
BCD zegt dat klanten en prospects aan leveranciers “steeds vaker” vragen naar wetenschappelijke bewijzen. “Zo maakt UCB, een van BCD’s wereldwijde farmaceutische klanten zich sterk voor een positieve maatschappelijke impact,” zegt de zakenreisorganisatie in een verklaring. “Dit omvat onder meer het verminderen van de milieu-impact van hun gehele waardeketen. Ook heeft UCB op basis van hun eigen SBTi-doelstellingen een enquête uitgevoerd om leveranciers te beoordelen op hun milieuambities en -strategie op het gebied van CO2-emissies. Daarbij kreeg BCD van UCB de hoogste score.”

Advito, het adviesbureau van BCD, werkt ook samen met klanten om wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen vast te stellen en te volgen. “Advito’s ISO-gecertificeerde emissieschaal GATE4 helpt klanten de uitstoot van vlieg-, hotel-, trein- en autoreizen bij te houden. Klanten krijgen zo een compleet beeld van de milieu-impact van hun reisprogramma’s en zien waar effectieve veranderingen moeten worden doorgevoerd.”

Technologie
Een andere manier waarop BCD zegt klanten te helpen om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken is via SolutionSource. “Dit platform brengt klanten in contact met toonaangevende technologische oplossingen van derden zoals bijvoorbeeld de Climate Neutral Group en ClimatePartner, die onder andere diensten leveren om CO2-emissies te meten en te verminderen om klimaatneutraliteit te bereiken. BCD werkt ook met deze partners samen om een deel van haar eigen uitstoot te compenseren.”

BCD publiceerde onlangs haar eigen 2021 Sustainability Report, dat activiteiten, prestaties en vooruitgang op milieugebied. Het doel van het bedrijf is zelf rond 2030 “een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot” te hebben bereikt. BCD is sinds 2008 lid van het United Nations Global Compact en ondersteunt de 10 principes en de Sustainable Development Goals.

Foto © SBTi

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…

Delta, BCD samen in biofuel

Delta, BCD samen in biofuel

06/05/2021

Delta Air Lines en BCD Travel hebben een deal gesloten over het gebruik van biobrandstof voor personeelsreizen. De twee bedrijven zeggen hiermee het belang van duurzaamheid in de luchtvaart te…

Elbers: geen verdere krimp

Elbers: geen verdere krimp

06/05/2021

Het personeelsbestand van KLM zal dit jaar niet verder inkrimpen. Dit heeft CEO Pieter Elbers donderdag gezegd tijdens een persconferentie, per video, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Air France-KLM….

ANVR: willekeur bij steun

ANVR: willekeur bij steun

06/05/2021

De ANVR zegt dat kleine reisagenten moeilijk toegang krijgen tot de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) en constateert “grote verschillen” tussen gemeenten in het toepassen van criteria. De organisatie…