Home / Reisagenten / BCD investeert in Japan

BCD investeert in Japan

BCD investeert in Japan

BCD Travel neemt een meerderheidsbelang in de Japanse partner Hitachi Travel Bureau, een van de grootste bedrijven voor reismanagement in het land.

Kazuhiko Otani, de huidige directeur van Hitachi Travel Bureau, wordt de nieuwe managing director van BCD/Hitachi.  (foto Otani links)

“Deze investering is het resultaat van een zorgvuldige langetermijnplanning en een bewijs van onze betrokkenheid in Azië-Pacific,” zegt Greg O’Neil, president BCD Travel Asia Pacific in een verklaring.

“Als hoofdaandeelhouder in onze Japanse activiteiten met partner Hitachi Travel Bureau, kijken wij er naar uit om ons product- en serviceaanbod voor zowel wereldwijde als lokale klanten in deze belangrijke markt te verbeteren,” aldus O’Neil.

Hitachi Travel Bureau heeft 280 medewerkers, verdeeld over kantoren in Japan en China. Het bedrijf heeft een jaaromzet van ruim 330 miljoen dollar. Klanten betrekt Hitachi uit de auto-industrie, consumentenelektronica, farmaceutica, biotechnologie, halfgeleiders, scheepsbouw, ruimtevaart en voedingsmiddelen.

De investering van BCD in Japan is de jongste in een meerjarige reeks van internationale overnames en uitbreidingen. “Ons meerderheidsbelang in Japan ondersteunt onze acquisitiestrategie,” zegt John Snyder, president en CEO van BCD Travel in de verklaring.

“We groeien in markten waar de vraag naar zakelijke reisdiensten toeneemt en waar onze klanten ons willen hebben. Deze overname opent voor ons de deur naar nieuwe zakelijke kansen in een van de meest unieke reismarkten ter wereld.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Reisadvies BZ druk bezocht

Reisadvies BZ druk bezocht

20/01/2021

De overheidssite met reisadvies is in 2020 bijna 90 miljoen keer geraadpleegd, tegenover 3,25 miljoen een jaar eerder. Dit zei demissionair minister van Buitenlandse Zaken Blok woensdag tijdens een digitale…

Istanbul grootste hub in 2020

Istanbul grootste hub in 2020

19/01/2021

Istanbul Airport was in 2020 de grootste hub van Europa, gemeten in passagiersaantallen. Of beter gezegd: de Turkse luchthaven slonk het minst van allemaal: min 55 procent. Gemiddeld kromp de…

Vaccinatiecampagne Emirates 

Vaccinatiecampagne Emirates 

18/01/2021

Emirates is maandag begonnen met het vaccineren van het eigen personeel, in samenwerking met de gezondheidsautoriteiten. Inentingen in de Verenigde Arabische Emiraten gingen in december van start. Bij Emirates wordt…

Alleen short haul Norwegian

Alleen short haul Norwegian

16/01/2021

Norwegian vliegt voortaan alleen nog short haul binnen Europa. De ruim duizend werknemers in de UK die voor de long haul werkten, krijgen ontslag. Of de Noorse low-cost-carrier op deze…