Home / Reisagenten / BCD investeert in Japan

BCD investeert in Japan

BCD investeert in Japan

BCD Travel neemt een meerderheidsbelang in de Japanse partner Hitachi Travel Bureau, een van de grootste bedrijven voor reismanagement in het land.

Kazuhiko Otani, de huidige directeur van Hitachi Travel Bureau, wordt de nieuwe managing director van BCD/Hitachi.  (foto Otani links)

“Deze investering is het resultaat van een zorgvuldige langetermijnplanning en een bewijs van onze betrokkenheid in Azië-Pacific,” zegt Greg O’Neil, president BCD Travel Asia Pacific in een verklaring.

“Als hoofdaandeelhouder in onze Japanse activiteiten met partner Hitachi Travel Bureau, kijken wij er naar uit om ons product- en serviceaanbod voor zowel wereldwijde als lokale klanten in deze belangrijke markt te verbeteren,” aldus O’Neil.

Hitachi Travel Bureau heeft 280 medewerkers, verdeeld over kantoren in Japan en China. Het bedrijf heeft een jaaromzet van ruim 330 miljoen dollar. Klanten betrekt Hitachi uit de auto-industrie, consumentenelektronica, farmaceutica, biotechnologie, halfgeleiders, scheepsbouw, ruimtevaart en voedingsmiddelen.

De investering van BCD in Japan is de jongste in een meerjarige reeks van internationale overnames en uitbreidingen. “Ons meerderheidsbelang in Japan ondersteunt onze acquisitiestrategie,” zegt John Snyder, president en CEO van BCD Travel in de verklaring.

“We groeien in markten waar de vraag naar zakelijke reisdiensten toeneemt en waar onze klanten ons willen hebben. Deze overname opent voor ons de deur naar nieuwe zakelijke kansen in een van de meest unieke reismarkten ter wereld.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren volgens de GGD ten minste 15 mensen besmet met corona, een aantal dat kan oplopen naar 85, omdat nog niet…

APG: GSA Surinam Airways

APG: GSA Surinam Airways

23/11/2021

Surinam Airways heeft APG aangesteld als General Sales Agent (GSA) voor Europa, zo hebben de twee partijen dinsdag naar buiten gebracht. De luchtvaartmaatschappij van Suriname voert momenteel twee vluchten per…

Herstel zakenreizen in 2025

Herstel zakenreizen in 2025

23/11/2021

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft onderzoek gedaan naar zakenreizen in Nederland en verwacht op basis daarvan pas in 2025 een terugkeer tot het niveau van 2019. Het KiM, onderdeel…

Schiphol weer licht omhoog

Schiphol weer licht omhoog

22/11/2021

Vorige maand reisden 3,7 miljoen passagiers via Schiphol, zo blijkt uit cijfers van de luchthaven. Dit is een stijging ten opzichte van de 3,4 miljoen reizigers in september, maar nog…