Home / Reisagenten / BCD investeert in Japan

BCD investeert in Japan

BCD investeert in Japan

BCD Travel neemt een meerderheidsbelang in de Japanse partner Hitachi Travel Bureau, een van de grootste bedrijven voor reismanagement in het land.

Kazuhiko Otani, de huidige directeur van Hitachi Travel Bureau, wordt de nieuwe managing director van BCD/Hitachi.  (foto Otani links)

“Deze investering is het resultaat van een zorgvuldige langetermijnplanning en een bewijs van onze betrokkenheid in Azië-Pacific,” zegt Greg O’Neil, president BCD Travel Asia Pacific in een verklaring.

“Als hoofdaandeelhouder in onze Japanse activiteiten met partner Hitachi Travel Bureau, kijken wij er naar uit om ons product- en serviceaanbod voor zowel wereldwijde als lokale klanten in deze belangrijke markt te verbeteren,” aldus O’Neil.

Hitachi Travel Bureau heeft 280 medewerkers, verdeeld over kantoren in Japan en China. Het bedrijf heeft een jaaromzet van ruim 330 miljoen dollar. Klanten betrekt Hitachi uit de auto-industrie, consumentenelektronica, farmaceutica, biotechnologie, halfgeleiders, scheepsbouw, ruimtevaart en voedingsmiddelen.

De investering van BCD in Japan is de jongste in een meerjarige reeks van internationale overnames en uitbreidingen. “Ons meerderheidsbelang in Japan ondersteunt onze acquisitiestrategie,” zegt John Snyder, president en CEO van BCD Travel in de verklaring.

“We groeien in markten waar de vraag naar zakelijke reisdiensten toeneemt en waar onze klanten ons willen hebben. Deze overname opent voor ons de deur naar nieuwe zakelijke kansen in een van de meest unieke reismarkten ter wereld.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Lelystad dit jaar niet open

Lelystad dit jaar niet open

31/03/2020

Lelystad Airport gaat dit jaar niet open. Dit schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Terwijl eerder regelgeving op…

Turkije weert alle vluchten

Turkije weert alle vluchten

30/03/2020

De Turkse regering weert alle internationale vluchten, als maatregel tegen corona. Sinds twee weken bestond er al een verbod op vliegtuigen uit Europese landen, nu geldt de maatregel wereldwijd. Flag…

EasyJet staakt alle vluchten

EasyJet staakt alle vluchten

30/03/2020

EasyJet houdt vanaf vandaag, 30 maart, voor onbepaalde tijd de hele vloot bestaande uit 331 vliegtuigen aan de grond, als gevolg van de ‘ongekende reisbeperkingen’ door het coronavirus. EasyJet zegt…

Boeing 747 KLM nu uit dienst

Boeing 747 KLM nu uit dienst

30/03/2020

KLM heeft zondagmiddag zonder enige vorm van ceremonie afscheid genomen van de Boeing 747-400 voor passagiersvervoer. Het was aanvankelijk de bedoeling tot in 2021 met het toesteltype te blijven vliegen,…