Home / Reisagenten / BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD Travel voorspelt dat in 2020 groen, in overdrachtelijke zin, de belangrijkste kleur wordt voor zakenreizen. In het rapport How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de trends.

“We reizen meer dan ooit tevoren. Het aantal internationale vluchten steeg in 2018 tot 1,4 miljard en de wereldwijde economie blijft groeien,” zegt Mike Janssen, global chief operating officer en chief commercial officer bij BCD. “Wij helpen onze klanten hun doelstellingen te behalen. Tegelijkertijd bezorgen we hen de middelen en de informatie om de impact van vliegen op het klimaat te verminderen,” aldus Janssen (op de foto links).

BCD benadrukt hoe groot het belang is van zakenreizen voor het bedrijfsleven. “Elke euro die wordt besteed aan zakenreizen leidt tot 12,50 euro aan extra omzet. Het is vijftig procent waarschijnlijker dat een contract wordt getekend wanneer er een face-fo-face meeting aan is voorafgegaan.”

Oplossingen
Hoe kan het belang van een zakenreis worden gecombineerd met duurzaamheid. “Bedrijven zijn volop bezig oplossingen te ontwikkelen, die misschien zelfs volgend jaar al beschikbaar zijn,” zegt Miriam Moscovici, senior director voor research & innovation bij BCD.

“Wij mensen zijn er de afgelopen twintig jaar in geslaagd om extreme armoede wereldwijd te halveren. Tachtig procent van de wereldbevolking heeft inmiddels toegang tot elektriciteit,” zegt Moscovici. “Als we dat allemaal kunnen realiseren, stel je dan eens voor wat we kunnen doen voor een wereld waar we kunnen reizen zonder het milieu te beschadigen. De oplossing voor duurzame mobiliteitssystemen en snel, schoon transport ligt om de hoek.”

BCD somt enkele technologieën en oplossingen die ‘in volle ontwikkeling’ zijn op zoals hyperloop en elektrische vliegtuigen. Het zakenreisbedrijf zegt dat ondernemingen en reizigers in afwachting van nieuwe technologie ook zelf veel dingen kunnen doen.

Zo heeft BCD een Sustainability Self-Assessment Tool, ontworpen samen met GBTA. Met deze tool kunnen travelmanagers de duurzaamheid van hun reisprogramma op tien gebieden meten, en sterke en zwakke punten identificeren. Deze tool geeft ook aanbevelingen voor verbetering.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren volgens de GGD ten minste 15 mensen besmet met corona, een aantal dat kan oplopen naar 85, omdat nog niet…

APG: GSA Surinam Airways

APG: GSA Surinam Airways

23/11/2021

Surinam Airways heeft APG aangesteld als General Sales Agent (GSA) voor Europa, zo hebben de twee partijen dinsdag naar buiten gebracht. De luchtvaartmaatschappij van Suriname voert momenteel twee vluchten per…

Herstel zakenreizen in 2025

Herstel zakenreizen in 2025

23/11/2021

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft onderzoek gedaan naar zakenreizen in Nederland en verwacht op basis daarvan pas in 2025 een terugkeer tot het niveau van 2019. Het KiM, onderdeel…

Schiphol weer licht omhoog

Schiphol weer licht omhoog

22/11/2021

Vorige maand reisden 3,7 miljoen passagiers via Schiphol, zo blijkt uit cijfers van de luchthaven. Dit is een stijging ten opzichte van de 3,4 miljoen reizigers in september, maar nog…