Home / Reisagenten / ANVR: waarom wij?

ANVR: waarom wij?

ANVR: waarom wij?

De ANVR zegt “totaal geen begrip” te hebben voor de verlenging van het negatieve reisadvies, effectief voor alle landen, met twee weken, tot en met eind maart, een maatregel die de regering woensdag heeft doorgevoerd.

De reisbrancheorganisatie zegt wel “begrip” te hebben voor een verlenging van de algehele lockdown die premier Rutte dinsdagavond bekendmaakte, maar is verbaasd dat de branche “als enige sector” tot eind maart “op slot” blijft.

”Vele sectoren hebben het zwaar en doen er alles aan om het hoofd boven water te houden. Maar de reissector is het zwaarst getroffen. Zij ligt nu al sinds maart 2020 praktisch volledig stil en heeft nóg tien weken te gaan tot eind maart, als het niet nog langer wordt. Ondanks dat de reisbranche wel wat gewend is, is dit zelfs voor de meest creatieve ondernemer geen ‘uitdaging’ meer te noemen,” zegt de ANVR in een verklaring.

Ondersteuning
De ANVR zegt verder “benieuwd” te zijn naar de aanvullende steun die het kabinet heeft beloofd. Het pakket moet “tegemoet komen aan àlle geledingen binnen de reissector: zelfstandige reisagent, reisbureaus en reisorganisaties, zowel groot als klein,” aldus de organisatie.

​“Wij vragen het kabinet om passende steunmaatregelen die ons helpen de periode naar het begin van herstel te overbruggen”, zegt Frank Oostdam, de voorzitter van de ANVR. “Net als andere branches hebben ook wij te maken met enorme kosten, voor het annuleren van vele tienduizenden reizen en het repatriëren van reizigers.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene zakenreizen Uniglobe

Groene zakenreizen Uniglobe

22/04/2021

Uniglobe Travel en de Climate Neutral Group zijn een samenwerking aangegaan voor duurzame zakenreizen, waarbij de CO₂-uitstoot wordt  berekend en er desgewenst direct compensatie kan plaatsvinden. Uniglobe zegt zich als…

Egeria koopt Fletcher hotels

Egeria koopt Fletcher hotels

22/04/2021

Egeria heeft een meerderheidsbelang verworven in Fletcher Hotels, zo hebben de twee partijen donderdag bekendgemaakt. De hotelketen zegt er ondanks de coronacrisis nog steeds goed op te staan. Egeria, een…

BCD steunt groen plan VN

BCD steunt groen plan VN

22/04/2021

BCD Travel heeft zich aangesloten bij een initiatief van de Verenigde Naties om bedrijven te betrekken bij klimaatacties. Het bedrijf zegt de eerste wereldwijde zakenreisorganisatie te zijn die dit doet….

Naam D-reizen ontvreemd

Naam D-reizen ontvreemd

17/04/2021

De merknaam D-reizen is onlangs, korte tijd vóór moederbedrijf D-rt Groep failliet ging, door de twee directeuren ‘ontvreemd,’ waardoor de boedel minder waard is. Voor consumenten met reisvouchers maakt het…