Home / Reisagenten / ANVR dagvaardt airlines

ANVR dagvaardt airlines

ANVR dagvaardt airlines

Airlines gebruiken ‘oneigenlijke excuses’ om restitutie te ontlopen, zegt de ANVR dinsdag. ‘De maat is vol’ voor de brancheorganisatie, die airlines daarom nu dagvaardt. Royal Air Maroc is de eerste die zich voor de rechter moet verantwoorden.

“Passagiers met losse vliegtickets, maar ook ANVR-reisbedrijven waarbij het ticket onderdeel uitmaakt van een pakketreis, hebben recht op terugbetaling van niet-uitgevoerde vluchten door luchtvaartmaatschappijen,” zegt de ANVR.

Diverse airlines laten te lang op zich wachten, vindt de ANVR die Aeroflot, El Al, Air Transat en Royal Air Maroc met name noemt. “Royal Air Maroc had van ons nog enkele dagen respijt gekregen om de dagvaarding te voorkomen, maar dat leverde niet het noodzakelijke resultaat op en dus gaat de dagvaarding de deur uit,” aldus Walter Schut, adjunct-directeur van de ANVR.

De ANVR wijst erop dat airlines de klant een voucher mogen aanbieden, maar zij moeten de keus tot restitutie ook geven. “De Europese Commissie heeft luchtvaartmaatschappijen in mei hier nogmaals op geattendeerd. Veel airlines doen dit inmiddels, maar andere geven nog steeds geen mogelijkheid tot teruggave van het betaalde ticket.”

“Klanten die via hun reisbureau of online reisaanbieder hebben geboekt, krijgen zo niet waar ze recht op hebben. Ook bij ANVR-reisorganisatoren geeft dit grote problemen,” aldus de brancheorganisatie.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Reizen kan weer (een beetje)

Reizen kan weer (een beetje)

15/05/2021

Reizen uit Nederland naar een klein aantal landen is sinds heden weer mogelijk, maar veel beperkingen en regels blijven bestaan, zoals verplichte pcr-testen en quarantaine na aankomst op de bestemming….

Nieuwe kledij op Schiphol

Nieuwe kledij op Schiphol

14/05/2021

Schiphol voorziet een groot deel van de staf van nieuwe kledij, per functie verschillend van kleur en samenstelling. Het gaat in totaal om rond de 7.500 werknemers, ook van private…

Grenzen open, maar welke?

Grenzen open, maar welke?

12/05/2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 15 mei het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zal zijn. Welke landen dat zijn is nog niet duidelijk. Voor Nederlanders…

Hoekstra stemt tegen Smith

Hoekstra stemt tegen Smith

11/05/2021

De Nederlandse staat zal over twee weken op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen de nieuwe bonus in aandelen voor topman Ben Smith stemmen. Dit schrijft de demissionaire minister van…