Home / Reisagenten / ANVR dagvaardt airlines

ANVR dagvaardt airlines

ANVR dagvaardt airlines

Airlines gebruiken ‘oneigenlijke excuses’ om restitutie te ontlopen, zegt de ANVR dinsdag. ‘De maat is vol’ voor de brancheorganisatie, die airlines daarom nu dagvaardt. Royal Air Maroc is de eerste die zich voor de rechter moet verantwoorden.

“Passagiers met losse vliegtickets, maar ook ANVR-reisbedrijven waarbij het ticket onderdeel uitmaakt van een pakketreis, hebben recht op terugbetaling van niet-uitgevoerde vluchten door luchtvaartmaatschappijen,” zegt de ANVR.

Diverse airlines laten te lang op zich wachten, vindt de ANVR die Aeroflot, El Al, Air Transat en Royal Air Maroc met name noemt. “Royal Air Maroc had van ons nog enkele dagen respijt gekregen om de dagvaarding te voorkomen, maar dat leverde niet het noodzakelijke resultaat op en dus gaat de dagvaarding de deur uit,” aldus Walter Schut, adjunct-directeur van de ANVR.

De ANVR wijst erop dat airlines de klant een voucher mogen aanbieden, maar zij moeten de keus tot restitutie ook geven. “De Europese Commissie heeft luchtvaartmaatschappijen in mei hier nogmaals op geattendeerd. Veel airlines doen dit inmiddels, maar andere geven nog steeds geen mogelijkheid tot teruggave van het betaalde ticket.”

“Klanten die via hun reisbureau of online reisaanbieder hebben geboekt, krijgen zo niet waar ze recht op hebben. Ook bij ANVR-reisorganisatoren geeft dit grote problemen,” aldus de brancheorganisatie.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…

FNV-actie Schiphol dreigt

FNV-actie Schiphol dreigt

13/10/2021

FNV dreigt met acties bij afhandelingsbedrijven op Schiphol. In een brief schrijft de vakcentrale dat de arbeidsomstandigheden ‘snel’ moeten verbeteren, na een zomer waarin het ‘aan alle kanten mis ging.’…