Home / Reisagenten / ANVR ‘blij’ met steun sector

ANVR ‘blij’ met steun sector

ANVR ‘blij’ met steun sector

De regering heeft woensdag bekendgemaakt extra steun te geven aan de reissector om door de coronacrisis te komen. De ANVR zegt “ontzettend blij en opgelucht” te zijn.

De branche krijgt een nieuw pakket, waarin de NOW voor reisbedrijven op 80 procent van de loonsom gehandhaafd blijft en de TVL-regeling (tegemoetkoming vaste lasten) wordt verruimd en verlengd.

Verder kunnen reisondernemingen nu tot maximaal 50 miljoen euro per bedrijf lenen van de overheid om de reisvouchers terug te kunnen betalen. In totaal komt er een potje van 400 miljoen euro voor bedrijven die zijn aangesloten bij de ANVR en de Stichting Garantiefondsen (SGR) en nog eens 40 miljoen euro voor leningen aan kleinere fondsen.

Het gaat om vouchers die die tussen 12 maart en 31 december van dit jaar zijn/ worden uitgegeven. Per 1 januari 2021 mogen reisondernemingen geen vouchers meer geven voor een geannuleerde reis, maar alleen restitutie.

Voorwaarden
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt wel voorwaarden, die als volgt zijn verwoord: “Een onderneming waaraan een lening wordt verstrekt, diende voorafgaand aan de uitbraak van COVID-19 in de kern gezond te zijn. De leningen worden in zes jaar afgelost tegen een nog nader te bepalen rentevergoeding en voorwaarden.”.

De ANVR noemt 2020 “een dramatisch jaar” en zegt dat reisbedrijven de steun “hard nodig hebben” om de winter te overbruggen. Voorzitter Frank Oostdam zegt in een reactie op de nieuwe hulpstroom: “Het pakket geeft in ieder geval bij een groot aantal reisbedrijven lucht. Gelukkig kunnen nu ook onze zelfstandige reisagenten, de zzp’ers in onze branche die tot nu toe buiten de boot vielen, een beroep doen op beschikbaar komende gelden via gemeentes.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene zakenreizen Uniglobe

Groene zakenreizen Uniglobe

22/04/2021

Uniglobe Travel en de Climate Neutral Group zijn een samenwerking aangegaan voor duurzame zakenreizen, waarbij de CO₂-uitstoot wordt  berekend en er desgewenst direct compensatie kan plaatsvinden. Uniglobe zegt zich als…

Egeria koopt Fletcher hotels

Egeria koopt Fletcher hotels

22/04/2021

Egeria heeft een meerderheidsbelang verworven in Fletcher Hotels, zo hebben de twee partijen donderdag bekendgemaakt. De hotelketen zegt er ondanks de coronacrisis nog steeds goed op te staan. Egeria, een…

BCD steunt groen plan VN

BCD steunt groen plan VN

22/04/2021

BCD Travel heeft zich aangesloten bij een initiatief van de Verenigde Naties om bedrijven te betrekken bij klimaatacties. Het bedrijf zegt de eerste wereldwijde zakenreisorganisatie te zijn die dit doet….

Naam D-reizen ontvreemd

Naam D-reizen ontvreemd

17/04/2021

De merknaam D-reizen is onlangs, korte tijd vóór moederbedrijf D-rt Groep failliet ging, door de twee directeuren ‘ontvreemd,’ waardoor de boedel minder waard is. Voor consumenten met reisvouchers maakt het…