Home / Reisagenten / Amex GBT koopt Egencia

Amex GBT koopt Egencia

Amex GBT koopt Egencia

American Express Global Business Travel heeft een bindend bod uitgebracht op Egencia, de zakenreisdivisie van Expedia Group, zo hebben de twee bedrijven dinsdag bekendgemaakt.

Onderdeel van de transactie is dat de Expedia Group aandeelhouder wordt in GBT en een commerciële langetermijnovereenkomst sluit. GBT wijst erop dat de voorgestelde overeenkomst nog wel onderhevig is aan overleg tussen Expedia Group en Egencia en hun werknemersvertegenwoordigers, evenals “de gebruikelijke voorwaarden,” inclusief wettelijke goedkeuringen.

“Met de overeenkomst wordt Egencia, een vooraanstaand digitaal reismanagementbedrijf, onderdeel van de GBT-familie. GBT zal blijven investeren in het merk Egencia, de medewerkers en technologie, als onderdeel van het wereldwijd toonaangevende zakenreisplatform,” aldus het bedrijf.

Paul Abbott, de CEO van GBT zegt in een verklaring: ““Egencia wordt versterkt door GBT’s complementaire technologie, voorzieningen en geavanceerde aanbod. Dit creëert nieuwe kansen voor zowel multinationals als mkb-klanten, leveranciers en de getalenteerde teams binnen beide organisaties.”

Keuze
Samen zeggen GBT en Egencia “een uitgebreid aanbod” te bieden aan technologie en klantgerichte oplossingen. “Door Egencia te combineren met GBT’s Supply MarketPlace, één van de meest uitgebreide bronnen van aanbod en ervaringen voor zakenreizigers, krijgen klanten meer keuzemogelijkheden en leveranciers betere toegang tot zakenreizigers.”

Ariane Gorin, president van Expedia Business Services zegt “zeer verheugd” te zijn over de aanstaande transactie. “De Expedia Group streeft naar vereenvoudiging en het innemen van een leidende positie. De combinatie van GBT’s toonaangevende oplossingen en Egencia’s geweldige technologie en team gaat bijdragen tot het beste zakenreisaanbod ter wereld voor klanten en leveranciers.”

Foto © Egencia

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…

Delta, BCD samen in biofuel

Delta, BCD samen in biofuel

06/05/2021

Delta Air Lines en BCD Travel hebben een deal gesloten over het gebruik van biobrandstof voor personeelsreizen. De twee bedrijven zeggen hiermee het belang van duurzaamheid in de luchtvaart te…

Elbers: geen verdere krimp

Elbers: geen verdere krimp

06/05/2021

Het personeelsbestand van KLM zal dit jaar niet verder inkrimpen. Dit heeft CEO Pieter Elbers donderdag gezegd tijdens een persconferentie, per video, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Air France-KLM….

ANVR: willekeur bij steun

ANVR: willekeur bij steun

06/05/2021

De ANVR zegt dat kleine reisagenten moeilijk toegang krijgen tot de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) en constateert “grote verschillen” tussen gemeenten in het toepassen van criteria. De organisatie…