Home / Reisagenten / American Express GBT neemt Hogg Robinson Group over

American Express GBT neemt Hogg Robinson Group over

American Express GBT neemt Hogg Robinson Group over

American Express Global Business Travel (Amex GBT) heeft vandaag aangekondigd de beurgenoteerde concurrent Hogg Robinson Group (HRG) PLC over te willen nemen. De overname wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 afgerond.

De combinatie van beide bedrijven biedt klanten en reizigers een uitgebreider aanbod van travel management producten en diensten, laat Amex GBT weten in een verklaring. Daarnaast verwachten ze synergievoordelen te behalen door kostenbesparingen en schaalvoordelen te realiseren.

“De complementaire geografische voetafdruk van elk bedrijf vergroot de wereldwijde schaal en het bereik van onze activiteiten, waardoor we efficiënter kunnen zijn op een best-in-class platform en de groei kunnen versnellen,” zegt Doug Anderson, CEO van American Express GBT. “De technologische roadmaps van beide bedrijven vormen een krachtig platform om toekomstige innovatie te stimuleren. We zullen een superieure klant- en reizigerservaring bieden door middel van volledig geïntegreerde oplossingen voor zakenreismanagement, waaronder producten voor reserveringen en kostenbeheer. ”

David Radcliffe, CEO HRG, voegt daaraan toe: “Deze transactie betekent een goede deal voor aandeelhouders en belanghebbenden. Ik ben bijzonder verheugd over en gesterkt door de geruststelling van American Express GBT dat zij het beste talent en de beste technologie van beide organisaties gaan gebruiken om een ​​toonaangevende organisatie van wereldklasse te creëren, die voordelen oplevert voor zowel onze klanten als onze collega’s en leveranciers.”

De overname is onder voorbehoud van antitrust- en andere wettelijke goedkeuringen en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 afgerond.

Volgens Reuters betaalt Amex GBT 120 pence per aandeel, wat neerkomt op een bod van $ 549,6 miljoen. HRG is overeengekomen haar betaaloplossing, Fraedom, aan Visa Inc. te zullen verkopen. Dit zou anders conflicterend zijn met de Amerikaanse creditcardmaatschappij American Express Co, die nog steeds 50 procent van de aandelen van Amex GBT in handen heeft.

Bod op aandelen van Van Vlissingen
Saillant detail is dat John Fentener van Vlissingen, oprichter en eigenaar van het familiebedrijf BCD Group, een belang heeft van 23,9 procent in HRG. In oktober 2010 zei Van Vlissingen in een interview in Zakenreis: “Zo’n belang geeft mij conform de Engelse wetgeving een sleutelpositie. Dus wat er ook gebeurt, ik zit aan de tafel en beslis mee. Op deze wijze kan ik een concurrent in het vizier houden en bovendien levert mijn investering ook nog een keurig dividend op.”

Op de aandelen van Van Vlissingen (die zijn ondergebracht in Boron Management, de privé-investeringsmaatschappij van Van Vlissingen) is eveneens een bod gedaan, bevestigt een woordvoerder van BCD Group aan Zakenreis. Van Vlissingen heeft aangegeven het bod te zullen accepteren, tenzij een andere bieder aanzienlijk meer wil betalen voor zijn belang.

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…