Home / Reisagenten / Aerticket koopt Airtrade

Aerticket koopt Airtrade

Aerticket koopt Airtrade

Het Duitse bedrijf Aerticket neemt een meerderheidsbelang van 85 procent in Airtrade Holland BV, dat eigendom is van BCD Holdings NV.

Airtrade werd in 1989 opgericht en is een consolidator (vliegticketgroothandel en -afhandelaar) op de Nederlandse reismarkt. Sinds 1998 maakt het bedrijf onderdeel uit van  BCD Holdings, waarna de oprichters, Wim Butte en André Hesselink, de dynamische groei van het bedrijf hebben voortgezet. In 2012 bedroeg de jaaromzet 250 miljoen euro.
 
Airticket is eveneens een consolidator. Rainer Klee, algemeen directeur van Aerticket over de acquisitie: “Dit geeft ons de mogelijkheid onze bestaande bedrijfsactiviteiten met die van Airtrade te bundelen, niet alleen in Europa, met name in Spanje en Polen, maar ook in de Verenigde Staten. Daarnaast vormt de overname een mooie basis voor het opbouwen en verder uitbreiden van een wereldwijd opererend consolidating netwerk.”

Wim Butte, oprichter en CEO van Airtrade, zal de naast de leiding over het huidige bedrijf ook de leiding over de nieuw opgerichte internationale groep gaan voeren.
 
”Airtrade zal onverminderd doorgaan met de consolidating dienstverlening aan reisagenten, maar zal daarnaast ook technologie- en distributieoplossingen aan luchtvaartmaatschappijen, online reisbureau’s en reisorganisaties gaan aanbieden. Door de internationale opzet van ons bedrijf kan Airtrade zowel klanten net over de grens als wereldwijd uitstekend van dienst zijn,” aldus Butte.

Rainer Klee, Joop Drechsel, de directeur van BCD Holdings en Roland Kreling-Behmenburg, de financieel directeur van Aerticket, zullen deel gaan uitmaken van het bestuur van Airtrade.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…