Home / Regelgeving / VS waarschuwt Europese luchthavens voor terroristische dreiging

VS waarschuwt Europese luchthavens voor terroristische dreiging

VS waarschuwt Europese luchthavens voor terroristische dreiging

De Amerikaanse regering wil dat de veiligheidsmaatregelen op Europese luchthavens met directe verbindingen met de VS worden aangescherpt. Volgens Amerika zijn er aanwijzingen, dat Al Qaeda-leden in Syrië en Jemen aan vliegtuigbommen werken.

Het is niet bekend om wat voor maatregelen het gaat. Mogelijk worden de elektronica en schoenen van passagiers die naar de VS vliegen vanuit Europa extra onderzocht.

De verwachting is dat Al Qaeda-sympathisanten met westerse paspoorten vliegtuigen willen opblazen die tussen de VS en Europa vliegen. De bommen die hiervoor moeten worden gebruikt, kunnen niet worden opgespoord door de huidige veiligheidsapparatuur.

Amerika is nog in onderhandeling met de betrokken Europese autoriteiten over aanscherping van de security. Om welke luchthavens het precies gaat, is niet bekend.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…