Home / Regelgeving / Reisadvies BZ druk bezocht

Reisadvies BZ druk bezocht

Reisadvies BZ druk bezocht

De overheidssite met reisadvies is in 2020 bijna 90 miljoen keer geraadpleegd, tegenover 3,25 miljoen een jaar eerder. Dit zei demissionair minister van Buitenlandse Zaken Blok woensdag tijdens een digitale bijeenkomst met de reissector.

Op de site nederlandwereldwijd.nl geeft het ministerie actuele informatie over de reisvoorschriften voor alle landen ter wereld. Door de corona pandemie, die vanaf maart 2020 mondiaal doorbrak, nam het aantal bestemmingen dat moeilijk toegankelijk was sterk toe.

In de zomer zwakte het virus af en daardoor trad verbetering van het reisklimaat op. Vanaf september sloeg corona weer toe, nog erger dan voorheen en ging het ene na het andere land ‘op slot.’ Sinds 16 december 2020 geldt voor de hele wereld, vanuit Nederlands perspectief, het ‘dringende advies’ niet te reizen. Dit negatieve reisadvies blijft in elk geval van kracht tot eind maart 2021.

Repatriëring
In de eerste periode van corona moesten veel Nederlanders die in het buitenland verbleven voor zaken of leisure worden gerepatrieerd. Stef Blok (foto boven) becijferde dit aantal woensdag op 50.000. Een “ongekende operatie” noemde hij het. “De reissector heeft een enorme inspanning geleverd om al deze mensen weer veilig thuis te brengen. De branche blijft een onmisbare partner in de uitvoering van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan,” aldus de demissionaire bewindsman.

Hij zei nog geen perspectief te kunnen geven voor wanneer reizen wereldwijd weer ongehinderd doorgang kunnen vinden. “Nederlanders houden van reizen, en dat is prachtig. Ik gun het iedereen om weer onbezorgd op reis te kunnen. Helaas kan ik op dit moment nog niet met zekerheid zeggen wanneer het weer mogelijk is naar het buitenland te gaan. Gezondheid staat natuurlijk voorop, de start van de vaccinaties stemt hoopvol. Als overheid zijn we achter de schermen bezig om vorm te geven aan het antwoord op de vraag hoe we straks verantwoord en ‘coronaproof’ kunnen reizen,” aldus Stef Blok.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…

Delta, BCD samen in biofuel

Delta, BCD samen in biofuel

06/05/2021

Delta Air Lines en BCD Travel hebben een deal gesloten over het gebruik van biobrandstof voor personeelsreizen. De twee bedrijven zeggen hiermee het belang van duurzaamheid in de luchtvaart te…

Elbers: geen verdere krimp

Elbers: geen verdere krimp

06/05/2021

Het personeelsbestand van KLM zal dit jaar niet verder inkrimpen. Dit heeft CEO Pieter Elbers donderdag gezegd tijdens een persconferentie, per video, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Air France-KLM….

ANVR: willekeur bij steun

ANVR: willekeur bij steun

06/05/2021

De ANVR zegt dat kleine reisagenten moeilijk toegang krijgen tot de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) en constateert “grote verschillen” tussen gemeenten in het toepassen van criteria. De organisatie…

Weer verlies Air France-KLM

Weer verlies Air France-KLM

06/05/2021

Air France-KLM heeft in het eerste kwartaal een nettoverlies geleden van 1,481 miljard euro. De omzet kelderde met 56,9 procent ten opzichte van Q1 in 2020. Het aantal passagiers daalde…