Home / Regelgeving / India en VS niet blij met ETS-nieuwe stijl

India en VS niet blij met ETS-nieuwe stijl

India en VS niet blij met ETS-nieuwe stijl

India is ferm tegen de plannen van de EU om het emissiehandelsysteem (ETS) toe te passen op vluchten in het Europese luchtruim.

De plannen zijn in strijd met de overeenkomst die tijdens de ICAO-vergadering in Montreal is gesloten over een mondiaal systeem van marktgerichte maatregelen, vindt India. De VS heeft laten weten dat dit tegen een wet is, die Amerikaanse airlines tegen dergelijke heffingen beschermt.

De EU bevroor het ETS voor buitenlandse vluchten toen er een handelsoorlog dreigde in afwachting van een mondiale oplossing. Het ICAO-systeem wordt echter pas in 2020 van kracht. De EU wil in de tussentijd de CO2-uitstoot door airlines ook aanpakken. Vluchten van en naar Europese luchthavens worden belast voor de CO2-uitstoot in het EU-luchtruim.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

12/12/2019

ACI Europe heeft haar steun uitgesproken voor de Green Deal, het plan van de Europese Commissie voor een ‘vergroening’ van de Unie. De organisatie van luchthavens noemt het een plicht…

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

12/12/2019

BCD Travel voorspelt dat in 2020 groen, in overdrachtelijke zin, de belangrijkste kleur wordt voor zakenreizen. In het rapport How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de trends. “We reizen…