Home / Regelgeving / ENVI laat zich niet onder druk zetten in de ETS-kwestie

ENVI laat zich niet onder druk zetten in de ETS-kwestie

ENVI laat zich niet onder druk zetten in de ETS-kwestie

Het milieucomité van het Europees Parlement (ENVI) heeft gisteren tegen het voorstel gestemd om lange-afstandsvluchten uit te zonderen van het emissiehandelssysteem (ETS).

De bedoeling was dat niet-Europese luchtvaartmaatschappijen in elk geval tot 2016 niet meer belast zouden worden voor hun CO2-uitstoot. Dit wekte namelijk zeer veel wrevel bij derde landen, zoals de VS, India en China, die zich door de EU in hun soevereiniteit voelden aangetast.

Het Europese ETS zorgde er wel voor dat de milieu-impact van vliegen op de internationale agenda kwam te staan. De ICAO-lidstaten kwamen eind vorig jaar overeen, dat er een mondiaal systeem moet komen. Deze zou in 2020 van kracht worden.

Een vertegenwoordiger laat weten dat Europese klimaatwetgeving niet van tafel kan worden geveegd door “pestkoppen”, oftewel de niet-EU-landen die bezwaar hebben.

Het Europees Parlement moet nog stemmen over het voorstel, maar de houding van ENVI wordt gezien als een duidelijk signaal over hoe die stemming uit zal vallen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Cathay weer op winst, maar…

Cathay weer op winst, maar…

07/08/2019

Cathay Pacific Airways heeft het eerste halfjaar weer winst gemaakt, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. Maar de handelsoorlog tussen China en de VS belooft weinig goeds voor het vervolg,…

GBT steunt UNICEF

GBT steunt UNICEF

07/08/2019

American Express Global Business Travel (GBT) is samenwerking aangegaan met UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Het partnership maakt deel uit van GBT’s wereldwijd Responsible Business-programma. GBT heeft in…

BCD Travel koopt TMC in VS

BCD Travel koopt TMC in VS

05/08/2019

BCD Travel heeft een van de grootste TMC’s in Noord-Amerika, de Adelman Travel Group, overgenomen. Adelman is een full-service zakenreisbureau in Milwaukee, Wisconsin. “Onze financiële kracht biedt ons de mogelijkheid…