Home / Regelgeving / Engelse grens open op 10 juli

Engelse grens open op 10 juli

Engelse grens open op 10 juli

Reizigers uit zestig landen en gebieden, waaronder Nederland, zijn vanaf 10 juli weer welkom in Engeland – niet te verwarren met het Verenigd Koninkrijk – zonder in quarantaine te hoeven gaan aan weerszijden.

De Britse regering heeft een lijst opgesteld met landen en gebieden die zij corona-proof acht voor reizen over en weer, zonder de verplichte quarantaine van twee weken die sinds begin juni geldt. De nieuwe regelgeving gaat in op 10 juli, vier dagen later dan eerst was gedacht.

Hoewel het een besluit is van de Britse regering, geldt de versoepeling alleen voor Engeland. De andere drie delen van het Verenigd Koninkrijk: Schotland, Wales en Noord-Ierland hebben besloten met eigen regelingen te komen en daar hebben ze constitutioneel ook het recht toe.

Ostentatief
De Brits/Engelse lijst wijkt op een aantal punten ostentatief af van de momenteel in Nederland en andere Schengen-landen geldende. Vanuit Engeland mag ook weer ‘ongestraft’ intercontinentaal worden gereisd, onder meer naar Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Zuid-Korea en Taiwan. Voor Schengen-reizigers geldt dit niet: zij moeten bij terugkeer uit die landen twee weken in isolatie.

De Engelsen kunnen verder weer ‘gewoon’ naar Turkije, terwijl Nederland en Schengen de grenzen naar Turkije voorlopig gesloten houden. Voor Portugal is de situatie precies omgekeerd: de Engelsen mogen er niet heen (of twee weken quarantaine accepteren), terwijl voor Schengen de grenzen naar Portugal open zijn, de regio rond Lissabon uitgezonderd.

Waar de regelgeving voor Engeland en Schengen wel overeenstemmen is het verkeer naar Noord- en Zuid-Amerika. De corona-situatie in onder meer de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Argentinië en Chili is zo hevig dat elk verkeer naar deze landen wordt ontraden. Wel toegestaan zijn, zowel vanuit Schengen als Engeland, reizen naar de Nederlandse, Britse en Franse gebiedsdelen in de Caraïben.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Istanbul grootste hub in 2020

Istanbul grootste hub in 2020

19/01/2021

Istanbul Airport was in 2020 de grootste hub van Europa, gemeten in passagiersaantallen. Of beter gezegd: de Turkse luchthaven slonk het minst van allemaal: min 55 procent. Gemiddeld kromp de…

Vaccinatiecampagne Emirates 

Vaccinatiecampagne Emirates 

18/01/2021

Emirates is maandag begonnen met het vaccineren van het eigen personeel, in samenwerking met de gezondheidsautoriteiten. Inentingen in de Verenigde Arabische Emiraten gingen in december van start. Bij Emirates wordt…

Alleen short haul Norwegian

Alleen short haul Norwegian

16/01/2021

Norwegian vliegt voortaan alleen nog short haul binnen Europa. De ruim duizend werknemers in de UK die voor de long haul werkten, krijgen ontslag. Of de Noorse low-cost-carrier op deze…

Extra test uit UK nu verplicht

Extra test uit UK nu verplicht

15/01/2021

Vanaf heden dient iedereen, ook airline crew, die per vliegtuig in Nederland arriveert vanuit het Verenigd Koninkrijk en Ierland naast een PCR vlak voor vertrek tevens een antigeentest te hebben…