Home / Regelgeving / Einde quarantaine op reizen tussen de UK en Nederland

Einde quarantaine op reizen tussen de UK en Nederland

Einde quarantaine op reizen tussen de UK en Nederland

Het Verenigd Koninkrijk versoepelt binnenkort de reisvoorschriften voor een selectie van Europese naties, waaronder Nederland. Reizigers hoeven dan aan weerszijden niet meer twee weken in quarantaine.

Hoewel een begindatum nog niet vaststaat, is volgens Britse media 6 juli het meest waarschijnlijk. Er zal dan een begin worden gemaakt met zogenaamde luchtbruggen (air bridges) waarbij tussen de UK en afzonderlijke landen luchtverkeer is toegestaan, zonder quarantaine-plicht.

Sinds 8 juni moet iedereen die naar de UK gaat na aankomst twee weken in zelf-isolatie. Alleen reizigers uit Ierland en speciale beroepsgroepen, onder wie diplomaten en medisch personeel, zijn ervan uitgezonderd. De Britse regering heeft nu een lijst opgesteld met vijftien landen waar de corona-situatie niet meer zo ernstig is. Behalve Nederland gaat het in elk geval om Frankrijk, Spanje, Italië, België en Duitsland.

Rood, oranje, groen
De Britten zullen, een drie-kleurensysteem hanteren voor landen: groen betekent volkomen veilig mom te reizen, rood is: onveilig en oranje zit er tussenin. Omdat nergens in Europa corona volledig onder controle is gebracht zijn er geen ‘groene’ landen, maar de groep van vijftien gaat door voor ‘oranje’ en dat is goed genoeg, vindt de regering in Londen, om de quarantaine op te schorten.

Passagiers dienen straks na aankomst in de UK nog wel details door te geven waar ze zullen verblijven om hen, mocht er onverhoopt toch sprake zijn van corona-besmetting, te traceren.

De situatie wordt van dag tot dag bekeken. Een verergering in een bepaald land kan ertoe leiden dat de code verandert in rood, terwijl landen die nu nog in de ‘rode groep’ zitten mogelijk ‘oranje’ kunnen worden.

In de UK, een van de zwaarste door corona getroffen landen, is de situatie ook fluïde. Zo is de stad Leicester, in het midden van midden van Engeland, sinds deze week weer in volledige lockdown na een opleving van het virus.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Meeste subsidie voor KLM

Meeste subsidie voor KLM

10/07/2020

Sinds april heeft KLM van alle Nederlandse bedrijven de meeste subsidie voor de loonkosten ontvangen: ruim 330 miljoen euro. Dit blijkt uit het zogeheten Register NOW dat het UWV vrijdagavond…

Overleeft GBTA de crisis wél?

Overleeft GBTA de crisis wél?

10/07/2020

GBTA heeft deze week een interim-CEO benoemd, hangende het ethisch onderzoek naar de topman. Hoofdzorg voor de vereniging voor travel management is echter niet de bestuurscrisis, maar corona. Collega-organisatie ACTE…

ACTE failliet door corona

ACTE failliet door corona

09/07/2020

De Association of Corporate Travel Executives (ACTE) heeft deze week in de Verenigde Staten faillissement aangevraagd en alle activiteiten met onmiddellijke ingang topgezet. De corona-crisis heeft sinds maart geleid tot…

RAI schrapt kwart banen

RAI schrapt kwart banen

08/07/2020

RAI Amsterdam heeft woensdag een reorganisatie aangekondigd waarbij 125 banen, ruim een kwart van het totaal, verloren gaan. Het congrescentrum was tussen medio maart en 1 juli dicht door corona…