Home / Regelgeving / BuZa: blijf in Nederland

BuZa: blijf in Nederland

BuZa: blijf in Nederland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Nederlanders dinsdagavond dringend aangeraden voorlopig niet meer naar het buitenland te reizen, tenzij dit echt noodzakelijk is. Het advies volgt op het definitieve besluit van de Schengenlanden om vanaf heden de buitengrenzen voor dertig dagen dicht te houden.

“Veel landen nemen ingrijpende maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nieuwe maatregelen zijn niet uit te sluiten en de situatie kan snel veranderen. Deze maatregelen hebben vergaande consequenties voor reizigers,” zegt BuZa in een verklaring.

Hoewel het nog steeds mogelijk blijft binnen ‘Schengen’ te reizen, raadt BuZa ook dat af. De kleur van de landen op de kaart bij het reisadvies van BuZa op de site Nederland Wereldwijd is inmiddels overal minimaal oranje geworden, hetgeen betekent: alleen noodzakelijke reizen.

BuZa hanteert vier kleuren op de kaart – groen: veilig om te reizen; geel: reizen is mogelijk, maar kent risico’s; oranje: alleen noodzakelijke reizen; en rood: niet reizen.

Het ministerie zegt dat reizigers in het buitenland momenteel niet overal grote gezondheidsrisico’s lopen, maar er zijn zoveel landen die een inreisverbod hebben afgekondigd of de bewegingsvrijheid voor burgers sterk aan banden hebben gelegd, dat het beter is voor Nederlanders om helemaal nergens meer de grens over te steken, tot de kust weer veilig is, nu voorzien over een maand.

Nederlanders die zich momenteel in het buitenland bevinden en daar niet per se hoeven te blijven, wordt opgeroepen zo snel mogelijk huiswaarts te keren.

Voor het luchtverkeer betekent dit dat de weinige vluchten die er dezer dagen nog plaatsvinden de komende dagen ook zullen opdrogen. Op Schiphol en de andere luchthavens lijken aan het eind van de week nauwelijks of geen passagiers meer te zullen zijn. In vrijwel alle Europese landen is de situatie vergelijkbaar.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
APG is GSA Kenya Airways

APG is GSA Kenya Airways

18/09/2020

APG is de nieuwe GSA voor Kenya Airways in Europa. Dit hebben de twee partijen vrijdag bekendgemaakt. De Keniaanse carrier hervatte onlangs de vluchten naar Amsterdam, maar door corona is…

Obligaties Delta: 9 mld dollar

Obligaties Delta: 9 mld dollar

18/09/2020

Delta Air Lines heeft deze week negen miljard dollar (7,5 miljard euro) opgehaald door obligaties uit te schrijven, met het eigen frequent flyer programma als onderpand. De partner van Air…

Reisbranche wil testprotocol

Reisbranche wil testprotocol

18/09/2020

25 brancheorganisaties uit de reiswereld, zowel voor lucht-, spoor-, en wegverkeer, hebben vrijdag de Europese Commissie gevraagd om een gezamenlijk testprotocol in de EU en het opheffen van de quarantaineplicht….

KLM strenger met mondkapje

KLM strenger met mondkapje

17/09/2020

KLM voert vanaf 21 september de corona-regels aan boord op. Wie dan om medische redenen zonder mondkapje wil boarden moet een doktersverklaring én een recente negatieve test laten zien. Ook…

BA in ‘onmogelijke situatie’

BA in ‘onmogelijke situatie’

16/09/2020

British Airways bevindt zich momenteel in een ‘onmogelijke situatie,’ heeft CEO Alex Cruz woensdag gezegd tijdens een video-sessie met het Britse parlement. Hij verwacht een krimp van het personeelsbestand bij…