Home / Regelgeving / BuZa: blijf in Nederland

BuZa: blijf in Nederland

BuZa: blijf in Nederland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Nederlanders dinsdagavond dringend aangeraden voorlopig niet meer naar het buitenland te reizen, tenzij dit echt noodzakelijk is. Het advies volgt op het definitieve besluit van de Schengenlanden om vanaf heden de buitengrenzen voor dertig dagen dicht te houden.

“Veel landen nemen ingrijpende maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nieuwe maatregelen zijn niet uit te sluiten en de situatie kan snel veranderen. Deze maatregelen hebben vergaande consequenties voor reizigers,” zegt BuZa in een verklaring.

Hoewel het nog steeds mogelijk blijft binnen ‘Schengen’ te reizen, raadt BuZa ook dat af. De kleur van de landen op de kaart bij het reisadvies van BuZa op de site Nederland Wereldwijd is inmiddels overal minimaal oranje geworden, hetgeen betekent: alleen noodzakelijke reizen.

BuZa hanteert vier kleuren op de kaart – groen: veilig om te reizen; geel: reizen is mogelijk, maar kent risico’s; oranje: alleen noodzakelijke reizen; en rood: niet reizen.

Het ministerie zegt dat reizigers in het buitenland momenteel niet overal grote gezondheidsrisico’s lopen, maar er zijn zoveel landen die een inreisverbod hebben afgekondigd of de bewegingsvrijheid voor burgers sterk aan banden hebben gelegd, dat het beter is voor Nederlanders om helemaal nergens meer de grens over te steken, tot de kust weer veilig is, nu voorzien over een maand.

Nederlanders die zich momenteel in het buitenland bevinden en daar niet per se hoeven te blijven, wordt opgeroepen zo snel mogelijk huiswaarts te keren.

Voor het luchtverkeer betekent dit dat de weinige vluchten die er dezer dagen nog plaatsvinden de komende dagen ook zullen opdrogen. Op Schiphol en de andere luchthavens lijken aan het eind van de week nauwelijks of geen passagiers meer te zullen zijn. In vrijwel alle Europese landen is de situatie vergelijkbaar.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Tans langer bij Booking.com

Tans langer bij Booking.com

04/06/2020

Gillian Tans blijft langer dan gepland aan als voorzitter van Booking.com, zo meldt Skift. Mogelijk heeft het te maken met de coronacrisis, waardoor de omzet de afgelopen tijd verdampte. Booking…

Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…