Home / Regelgeving / Booking.com ook in Duitsland overstag

Booking.com ook in Duitsland overstag

Booking.com ook in Duitsland overstag

Booking.com neemt ook in Duitsland afscheid van zijn beleid om accommodaties voorwaarden over onder andere de prijs op te leggen, voordat ze op de site te boeken zijn.

Het nieuwe beleid van de dochteronderneming van The Priceline Group wordt in Duitsland vanaf 1 juli van kracht. Volgens Booking.com komt hun beleid in Duitsland daarmee in lijn met dat in Italië, Frankrijk en Zweden.

In die landen bepaalden de concurrentietoezichthouders dat Booking.com niet langer van accommodaties de laagste prijs mocht eisen. Verder verwachtte Booking.com aparte afspraken met de aanbieders van accommodaties over beschikbaarheid en boekingsvoorwaarden. Van dat beleid stappen ze ook af.

Booking.com zegt eraan te werken het nieuwe beleid in de hele eurozone door te voeren en is daarover in gesprek met de verschillende toezichthouders.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…