Home / Regelgeving / Amerikaanse Justitie onderzoekt afspraken airlines

Amerikaanse Justitie onderzoekt afspraken airlines

Amerikaanse Justitie onderzoekt afspraken airlines

Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een onderzoek begonnen naar mogelijke afspraken tussen Amerikaanse carriers om de ticketprijzen kunstmatig hoog te houden. Het onderzoek volgt op een periode waarin de ticketprijzen in de VS alleen maar hoger werden, terwijl de brandstofprijzen sterk daalden.

Een aantal grote Amerikaanse carriers heeft een brief van de autoriteiten gekregen met het verzoek kopieën te verstrekken van onderlinge correspondentie tussen de airlines. De focus in het onderzoek ligt op correspondentie die betrekking heeft over de capaciteit die op bepaalde routes wordt ingezet. Het is niet bekend welke airlines Justitie precies in het vizier heeft.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…