Home / Overig / Nieuw reisbeleid onder Biden

Nieuw reisbeleid onder Biden

Nieuw reisbeleid onder Biden

Joe Biden, die woensdag om 11.48 uur lokale tijd is beëdigd als 46ste president van de Verenigde Staten, neemt voor de reisbranche de komende dagen maatregelen om het beleid van zijn voorganger – ten dele – teniet te doen.

Biden hanteert de ‘executive order’ (decreet), waartoe een president gerechtigd is, om vele veranderingen door te voeren. Voor de travel industry heft hij het inreisverbod voor inwoners uit verscheidene moslimlanden op. De nieuwe president maakt verder extra federaal budget vrij, voor het hele Amerikaanse bedrijfsleven, van 1,9 biljoen dollar (1.900.000.000.000), waaruit ook airlines en reisondernemingen zullen kunnen tappen.

Vaccinatiecampagne
Biden en zijn vicepresident Kamala Harris, willen een veel strikter coronabeleid doorvoeren. De nieuwe regering stelt onmiddellijk een mondkapjesplicht in voor alle overheidsgebouwen en komt met een vaccinatieprogramma, dat tot nu toe achterwege is gebleven.

Het plan uit de laatste dagen van de afgetreden president om de reisbeperkingen te verlichten uit Europa en Brazilië, waar meer besmettelijke varianten van corona zijn opgedoken, neemt Biden niet over. Trump nam corona niet al te serieus, hoewel de VS een van de zwaarst getroffen landen is met ruim 400.000 doden als gevolg van het virus.

Volgens de prominente Amerikaanse reiswebsite Skift verwelkomt een groot deel van de branche in de VS de komst van Biden na “vier lange jaren Donald Trump” met opluchting. “Het lijkt wel honderd jaar geleden, maar Barack Obama was de eerste president van de VS die met de reisindustrie ging praten over problemen en mogelijkheden. Na acht jaar Obama concludeerde Skift diens  ongeëvenaarde inspanningen voor de branche.”

Volgens Skift zien veel executives in de Amerikaanse reissector in het aantreden van Joe Biden, die vicepresident onder Obama was, een terugkeer naar die dagen van “echt leiderschap.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Rotterdam Airport week dicht

Rotterdam Airport week dicht

29/11/2021

Rotterdam The Hague Airport is vanaf heden zeven dagen dicht wegens groot onderhoud van de taxibaan. Helikopters uitgezonderd moet al het vliegverkeer uitwijken naar luchthavens in de nabijheid. Een opknapbeurt…

Zaventem: vier nieuwe routes

Zaventem: vier nieuwe routes

28/11/2021

Vanaf Brussels Airport (Zaventem) zijn dit winterseizoen 130 bestemmingen beschikbaar, aangeboden door 52 luchtvaartmaatschappijen. Het gaat om een aangepast aanbod zegt de Belgische luchthaven, ‘waarbij uiteraard nog steeds rekening wordt…

Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren 61 passagiers besmet met corona, bijna tien procent van het totaal. Dit blijkt uit cijfers van de GGD. De positief…

APG: GSA Surinam Airways

APG: GSA Surinam Airways

23/11/2021

Surinam Airways heeft APG aangesteld als General Sales Agent (GSA) voor Europa, zo hebben de twee partijen dinsdag naar buiten gebracht. De luchtvaartmaatschappij van Suriname voert momenteel twee vluchten per…