Home / Overig / Nederland telt twee extra tweesterrenrestaurants

Nederland telt twee extra tweesterrenrestaurants

Nederland telt twee extra tweesterrenrestaurants

Nederland telt in de Michelin-gids 2019 achttien restaurants met twee sterren, twee meer dan dit jaar. Het aantal driesterrenrestaurants blijft staan op drie. Dit blijkt uit de presentatie van de sterren door Michelin, vandaag.

Twaalf restaurants hebben hun eerste ster gekregen. Daar staan er elf tegenover die hun ster verloren. Bij elkaar opgeteld zijn er nu 110 sterrenzaken in Nederland.

De Librije in Zwolle, Inter Scaldes in Kruiningen en De Leest in Vaassen blijven op eenzame hoogte met drie sterren. De Librije, gerund door het echtpaar Jonnie (foto boven) en Therèse Boer, heeft sinds 2004 onafgebroken drie sterren toegewezen gekregen door Michelin.

Hoog niveau
Gwendal Poullennec (foto hiernaast), de internationale directeur van de Michelin-gidsen, spreekt over ‘een uitstekende editie voor Nederland’ in 2019. “Onze inspecteurs zijn onder de indruk van het hoge niveau dat wordt gehaald door ervaren chefs die al eerder zijn onderscheiden. Ze hebben eveneens heel wat nieuwe namen gevonden om de selectie te verrijken.”

De Franse bandenfabrikant Michelin begon in het jaar 1900 met een gids, bedoeld voor automobilisten, waarin eetgelegenheden en garages vermeld stonden. Vanaf 1926 kwam er een classificatie in sterren, die eens per jaar wordt geüpdatet. Michelin breidde haar waarderingssysteem, waarbij ‘inspecteurs’ anoniem gaat eten in restaurants, in de loop der tijd uit tot over de hele wereld.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
EasyJet zegt ciao Alitalia

EasyJet zegt ciao Alitalia

20/03/2019

EasyJet heeft zich deze week onverwachts teruggetrokken uit het consortium van drie partijen die bezig waren Alitalia over te nemen. De toekomst van de Italiaanse carrier is hiermee weer onzeker…

Boeing en FAA onder vuur

Boeing en FAA onder vuur

19/03/2019

Terwijl het bewijs groeit dat de crashes van twee Boeing 737 MAX’s dezelfde oorzaak hadden, komen zowel de fabrikant als de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA onder vuur te liggen. Mogelijk kreeg…

Belang ABP in Zaventem

Belang ABP in Zaventem

19/03/2019

Het Nederlandse Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds wordt voor 16,8 procent eigenaar van Brussels Airport (Zaventem), nadat de Australische investeringsgroep Macquarie haar belang te koop had aangeboden. ‘Afronding van de transactie vindt…