Home / Overig / Nederland telt twee extra tweesterrenrestaurants

Nederland telt twee extra tweesterrenrestaurants

Nederland telt twee extra tweesterrenrestaurants

Nederland telt in de Michelin-gids 2019 achttien restaurants met twee sterren, twee meer dan dit jaar. Het aantal driesterrenrestaurants blijft staan op drie. Dit blijkt uit de presentatie van de sterren door Michelin, vandaag.

Twaalf restaurants hebben hun eerste ster gekregen. Daar staan er elf tegenover die hun ster verloren. Bij elkaar opgeteld zijn er nu 110 sterrenzaken in Nederland.

De Librije in Zwolle, Inter Scaldes in Kruiningen en De Leest in Vaassen blijven op eenzame hoogte met drie sterren. De Librije, gerund door het echtpaar Jonnie (foto boven) en Therèse Boer, heeft sinds 2004 onafgebroken drie sterren toegewezen gekregen door Michelin.

Hoog niveau
Gwendal Poullennec (foto hiernaast), de internationale directeur van de Michelin-gidsen, spreekt over ‘een uitstekende editie voor Nederland’ in 2019. “Onze inspecteurs zijn onder de indruk van het hoge niveau dat wordt gehaald door ervaren chefs die al eerder zijn onderscheiden. Ze hebben eveneens heel wat nieuwe namen gevonden om de selectie te verrijken.”

De Franse bandenfabrikant Michelin begon in het jaar 1900 met een gids, bedoeld voor automobilisten, waarin eetgelegenheden en garages vermeld stonden. Vanaf 1926 kwam er een classificatie in sterren, die eens per jaar wordt geüpdatet. Michelin breidde haar waarderingssysteem, waarbij ‘inspecteurs’ anoniem gaat eten in restaurants, in de loop der tijd uit tot over de hele wereld.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
AMEX heft leeftijdsgrens op

AMEX heft leeftijdsgrens op

24/06/2019

Flying Blue American Express Gold Card heft de grens van 75 jaar op, waarboven de leden geen recht meer hadden op gratis verzekeringen. Zakenreis-columnist Tonny Eyk, die zich luid en…

KLM mijdt luchtruim Iran

KLM mijdt luchtruim Iran

21/06/2019

KLM vliegt vanaf vandaag voorlopig niet over het zuiden van Iran. Aanleiding is het neerschieten door Iran van een Amerikaanse drone. Ook andere airlines, waaronder Qantas, mijden de regio Iran…

Belang Delta in Korean Air

Belang Delta in Korean Air

20/06/2019

Delta Air Lines heeft een belang van 4,3 procent genomen in de Hanjin Group, het moederbedrijf van Korean Air. Delta wil de deelname binnenkort opvoeren naar tien procent, maar wacht…

Kabinet wil kerosine-accijns

Kabinet wil kerosine-accijns

20/06/2019

De Nederlandse regering wil in Europees verband accijns regelen op kerosine. Dit heeft staatssecretaris van Financiën, Menno Snel, bekendgemaakt in het kader van een tweedaagse internationale conferentie over het belasten…