Home / Overig / Nederland telt twee extra tweesterrenrestaurants

Nederland telt twee extra tweesterrenrestaurants

Nederland telt twee extra tweesterrenrestaurants

Nederland telt in de Michelin-gids 2019 achttien restaurants met twee sterren, twee meer dan dit jaar. Het aantal driesterrenrestaurants blijft staan op drie. Dit blijkt uit de presentatie van de sterren door Michelin, vandaag.

Twaalf restaurants hebben hun eerste ster gekregen. Daar staan er elf tegenover die hun ster verloren. Bij elkaar opgeteld zijn er nu 110 sterrenzaken in Nederland.

De Librije in Zwolle, Inter Scaldes in Kruiningen en De Leest in Vaassen blijven op eenzame hoogte met drie sterren. De Librije, gerund door het echtpaar Jonnie (foto boven) en Therèse Boer, heeft sinds 2004 onafgebroken drie sterren toegewezen gekregen door Michelin.

Hoog niveau
Gwendal Poullennec (foto hiernaast), de internationale directeur van de Michelin-gidsen, spreekt over ‘een uitstekende editie voor Nederland’ in 2019. “Onze inspecteurs zijn onder de indruk van het hoge niveau dat wordt gehaald door ervaren chefs die al eerder zijn onderscheiden. Ze hebben eveneens heel wat nieuwe namen gevonden om de selectie te verrijken.”

De Franse bandenfabrikant Michelin begon in het jaar 1900 met een gids, bedoeld voor automobilisten, waarin eetgelegenheden en garages vermeld stonden. Vanaf 1926 kwam er een classificatie in sterren, die eens per jaar wordt geüpdatet. Michelin breidde haar waarderingssysteem, waarbij ‘inspecteurs’ anoniem gaat eten in restaurants, in de loop der tijd uit tot over de hele wereld.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…

Delta, BCD samen in biofuel

Delta, BCD samen in biofuel

06/05/2021

Delta Air Lines en BCD Travel hebben een deal gesloten over het gebruik van biobrandstof voor personeelsreizen. De twee bedrijven zeggen hiermee het belang van duurzaamheid in de luchtvaart te…

Elbers: geen verdere krimp

Elbers: geen verdere krimp

06/05/2021

Het personeelsbestand van KLM zal dit jaar niet verder inkrimpen. Dit heeft CEO Pieter Elbers donderdag gezegd tijdens een persconferentie, per video, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Air France-KLM….

ANVR: willekeur bij steun

ANVR: willekeur bij steun

06/05/2021

De ANVR zegt dat kleine reisagenten moeilijk toegang krijgen tot de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) en constateert “grote verschillen” tussen gemeenten in het toepassen van criteria. De organisatie…