Home / Overig / Nederland telt twee extra tweesterrenrestaurants

Nederland telt twee extra tweesterrenrestaurants

Nederland telt twee extra tweesterrenrestaurants

Nederland telt in de Michelin-gids 2019 achttien restaurants met twee sterren, twee meer dan dit jaar. Het aantal driesterrenrestaurants blijft staan op drie. Dit blijkt uit de presentatie van de sterren door Michelin, vandaag.

Twaalf restaurants hebben hun eerste ster gekregen. Daar staan er elf tegenover die hun ster verloren. Bij elkaar opgeteld zijn er nu 110 sterrenzaken in Nederland.

De Librije in Zwolle, Inter Scaldes in Kruiningen en De Leest in Vaassen blijven op eenzame hoogte met drie sterren. De Librije, gerund door het echtpaar Jonnie (foto boven) en Therèse Boer, heeft sinds 2004 onafgebroken drie sterren toegewezen gekregen door Michelin.

Hoog niveau
Gwendal Poullennec (foto hiernaast), de internationale directeur van de Michelin-gidsen, spreekt over ‘een uitstekende editie voor Nederland’ in 2019. “Onze inspecteurs zijn onder de indruk van het hoge niveau dat wordt gehaald door ervaren chefs die al eerder zijn onderscheiden. Ze hebben eveneens heel wat nieuwe namen gevonden om de selectie te verrijken.”

De Franse bandenfabrikant Michelin begon in het jaar 1900 met een gids, bedoeld voor automobilisten, waarin eetgelegenheden en garages vermeld stonden. Vanaf 1926 kwam er een classificatie in sterren, die eens per jaar wordt geüpdatet. Michelin breidde haar waarderingssysteem, waarbij ‘inspecteurs’ anoniem gaat eten in restaurants, in de loop der tijd uit tot over de hele wereld.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Winstwaarschuwing Ryanair

Winstwaarschuwing Ryanair

18/01/2019

Ryanair heeft vandaag de tweede winstwaarschuwing in vier maanden tijd afgegeven. De winst van het boekjaar, dat afloopt op 31 maart, valt nu naar verwachting 100 miljoen euro lager uit….

Nieuw plan voor Lelystad

Nieuw plan voor Lelystad

17/01/2019

Lelystad Airport zal in de eerste fase na opening, gepland in 2020, vooral een overloopluchthaven voor Schiphol worden, maar niet exclusief, zo staat in een brief van minister Cora van…

Norwegian krimpt in

Norwegian krimpt in

17/01/2019

Norwegian Air vermindert het aantal routes met de Boeing 737 als onderdeel van een ‘ingrijpende heroverweging’ van haar operatie. Dit is door de airline uit Oslo bekendgemaakt. Vier Europese bases…

Koppen gerold bij CWT

Koppen gerold bij CWT

16/01/2019

Carlson Wagonlit Travel (CWT) heeft vijf hoge managers in Europa aan de kant gezet, onder wie de MD voor de Benelux, Olivier Chateau. De vijf hebben CWT inmiddels ‘verlaten’ zegt…