Home / Overig / Minder restaurants met drie en twee sterren in Nederland

Minder restaurants met drie en twee sterren in Nederland

Minder restaurants met drie   en twee sterren in Nederland

Het aantal Nederlandse restaurants met drie en twee sterren is dit jaar in de Michelin-gids gedaald, respectievelijk van drie naar twee en van achttien naar zeventien. Acht restaurants kregen hun eerste ster; daar stonden vijf afvallers in dit segment tegenover. Dit heeft de Franse bandenfabrikant maandag bekendgemaakt.

Het restaurant De Leest van Jacob Jan Boerma sloot eind 2019 zijn deuren. Dit betekent dat er nog twee driesterrenrestaurants over zijn in Nederland: de Librije in Zwolle, van Jonnie Boer en Inter Scaldes in Kruiningen, van Jannis Brevet (zie foto links, samen met echtgenote Claudia).

Beluga in Maastricht had twee sterren, maar kreeg in 2019 een nieuwe eigenaar en chef-kok. Overeenkomstig de regels van Michelin vervielen daarmee de sterren. Beluga kan deze wel weer terugverdienen.

Gwendal Poullennec, internationale directeur van de Michelin-gidsen zegt dat het restaurantwezen ‘de culturele erfenis van Nederland’ laat zien. “De Nederlandse culinaire scene ontwikkelde de afgelopen jaren een sterke identiteit, gedragen door jonge chefs die getalenteerd en geëngageerd zijn. Ze behandelen lokale, seizoensgebonden producten met creativiteit en respect, een perfecte harmonie tussen traditie en innovatie,” aldus Poullennec.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…