Home / Overig / Lost luggage

Lost luggage

Lost luggage

Nederlanders raken op reis vaak hun bagage kwijt. Uit een steekproef onder 1.000 reizigers gaf een op de zeven respondenten aan de afgelopen vijf jaar een of meerdere keren bagage te zijn kwijtgeraakt. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van tassenwinkel Van Beek Lederwaren.

Op de vraag of de respondenten weleens hun bagage in een openbare ruimte hebben laten staan antwoordde 19 procent van de ondervraagden met ‘ja’. Een deel van hen kreeg de tassen of koffers naderhand terug en gaf de bagage niet op als verloren.

Het vergeten van bagage in openbare ruimtes, zoals vliegvelden en stations, kan grote gevolgen hebben. De autoriteiten zien bagage soms aan als verdacht pakket en kunnen overgaan tot vernietiging. Mensen die bagage bewust of onbewust ergens laten staan en naderhand weer oppakken zijn bovendien strafbaar. In januari kreeg een reiziger om deze reden een boete op Amsterdam CS.

Van Beek onderzocht ook wat passagiers op vliegreizen vinden van de bagagerestricties. Een op de drie reizigers geeft aan liever meer bagage te willen meenemen. De meeste mensen zijn ook bereid er extra voor te betalen, blijkt uit het onderzoek. De helft van de respondenten wil tot 25 euro betalen, 10 procent wil tot 50 euro bijleggen en voor 5 procent maakt het niet uit hoeveel ze extra moeten betalen. 35 procent van de onderzochte groep wil niet meer betalen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Airbus lanceert de A220

Airbus lanceert de A220

11/07/2018

Airbus heeft haar ‘nieuwe’ vliegtuig onthuld: de A220, de  naamsverandering van een bestaand toestel, de CSeries. Zakenreis maakte onlangs al bekend dat dit zou gebeuren. De Europese fabrikant nam vorig…