Home / Overig / FlixBus sterk gegroeid in 2019

FlixBus sterk gegroeid in 2019

FlixBus sterk gegroeid in 2019

Het verkeer van de internationale vervoerder FlixBus is in 2019 gegroeid met 37 procent naar 62 miljoen passagiers. In Nederland was de toename twintig procent. Ook onder zakenreizigers stijgt de vraag naar busvervoer over de lange afstand.

Moederbedrijf FlixMobility is naar eigen zeggen nu de grootste busaanbieder ter wereld, met ruim 400.000 dagelijkse verbindingen naar ‘duizenden bestemmingen.’ De groei was in 2018 met veertig procent nog iets hoger dan vorig jaar.

In Nederland groeide het aantal passagiers het afgelopen jaar met twintig procent ten opzichte van 2018. Het ging om 3,1 miljoen mensen die van, naar of binnen Nederland reisden.

Overnames
FlixBus, dat behalve de buslijnen ook enkele treinverbindingen verzorgt in Duitsland onder de naam FlixTrain, groeit zowel organisch als door overnames. In 2019 lijfde het bedrijf Eurolines (België) en Kamil Koç (Turkije) in.

Sinds 2018 is FlixBus ook actief in de Verenigde Staten, waar het afgelopen jaar ‘veel regionale uitbreidingen’ zijn geweest, zegt het bedrijf in een verklaring. “Het nieuwe decennium brengt meer ambitieuze uitbreiding met zich mee naar Zuid-Amerika en Azië.”

FlixCar
Vlak voor de Kerst kwam FlixMobility met een nieuw merk: FlixCar, een platform voor carpooling dat chauffeurs en passagiers met elkaar verbindt. Met de gratis service wil FlixMobility ‘nog meer bestemmingen bereikbaar maken op een gemakkelijke en betaalbare manier die duurzaamheid bevordert.’ FlixCar kan op dit moment alleen worden gebruikt in Frankrijk, maar er volgen binnenkort meer landen.

 

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Sunweb wint van Corendon

Sunweb wint van Corendon

03/08/2021

Het Gerechtshof Amsterdam heeft dinsdag in hoger beroep bepaald dat de Sunweb Group de overname van Corendon niet hoeft voort te zetten. In december 2020 won Sunweb al een rechtszaak…

Onrust bij Brussels Airlines 

Onrust bij Brussels Airlines 

03/08/2021

Bonden bij Brussels Airlines zijn in opstand gekomen tegen wat zij noemen ‘krankzinnige’ werkomstandigheden voor de cabine. Volgens de actievoerders grijpt eigenaar Lufthansa de pandemie aan om veranderingen door te…

BA in Q2: 7,6 pct van 2019

BA in Q2: 7,6 pct van 2019

02/08/2021

British Airways vervoerde in het tweede kwartaal een kleine 1 miljoen passagiers: 92,4 procent minder dan vóór corona; moederbedrijf IAG boekte opnieuw verlies. Verbetering is op komst nu de quarantaineplicht…

KLM: herstel zal hobbelig zijn

KLM: herstel zal hobbelig zijn

30/07/2021

KLM-topman Pieter Elbers ziet in een online gesprek met de pers, naar aanleiding van de cijfers uit het tweede kwartaal, ‘duidelijke tekenen van herstel.’ Maar hij manoeuvreert behoedzaam: “Als er…