Home / Overig / Flixbus lijft Eurolines in

Flixbus lijft Eurolines in

Flixbus lijft Eurolines in

Flixbus heeft Eurolines overgenomen van concurrent Transdev. Een woordvoerder zegt tegen Zakenreis dat er in de praktijk vooralsnog weinig verandert, beide merken blijven bestaan.

Hoeveel Flixbus heeft betaald aan Transdev, een Frans bedrijf met de staat als grootaandeelhouder, is niet bekendgemaakt.

“FlixBus neemt Eurolines in zijn geheel over,” zegt woordvoerder Rosa Donat. Het gaat om het netwerk en – indirect – het personeel. In Frankrijk opereert Eurolines tevens onder een andere naam, Isilines; ook deze divisie gaat over in handen van het Duitse langeafstandsbusbedrijf.

“We kunnen op dit moment nog niets zeggen over de toekomst van de merken Eurolines en Isilines. Maar er komt geen abrupt einde, beide gaan door zoals ze nu zijn,” aldus Donat. “Gezamenlijk zullen we de bedrijfsvoering evalueren, met als prioriteit het integreren van de netwerken.”

Flixbus werkt net als Eurolines samen met lokale busbedrijven. Het bedrijf heeft geen eigen bussen en personeel in dienst, maar heeft wel de eigen naam op de voertuigen staan.

Hoewel het grootste deel van de passagiers bij Flixbus in het leisure segment zit, is het aantal zakenreizigers groeiende en ligt nu rond de tien procent, zegt Donat. Vorig jaar vervoerde Flixbus 45 miljoen passagiers, een groei van veertig procent ten opzichte van 2017. Flixbus is een private onderneming en geeft geen cijfers over winst en verlies. De woordvoerder wil wel kwijt dat het bedrijf ‘sinds 2017 winstgevend’ is.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Sunweb wint van Corendon

Sunweb wint van Corendon

03/08/2021

Het Gerechtshof Amsterdam heeft dinsdag in hoger beroep bepaald dat de Sunweb Group de overname van Corendon niet hoeft voort te zetten. In december 2020 won Sunweb al een rechtszaak…

Onrust bij Brussels Airlines 

Onrust bij Brussels Airlines 

03/08/2021

Bonden bij Brussels Airlines zijn in opstand gekomen tegen wat zij noemen ‘krankzinnige’ werkomstandigheden voor de cabine. Volgens de actievoerders grijpt eigenaar Lufthansa de pandemie aan om veranderingen door te…

BA in Q2: 7,6 pct van 2019

BA in Q2: 7,6 pct van 2019

02/08/2021

British Airways vervoerde in het tweede kwartaal een kleine 1 miljoen passagiers: 92,4 procent minder dan vóór corona; moederbedrijf IAG boekte opnieuw verlies. Verbetering is op komst nu de quarantaineplicht…

KLM: herstel zal hobbelig zijn

KLM: herstel zal hobbelig zijn

30/07/2021

KLM-topman Pieter Elbers ziet in een online gesprek met de pers, naar aanleiding van de cijfers uit het tweede kwartaal, ‘duidelijke tekenen van herstel.’ Maar hij manoeuvreert behoedzaam: “Als er…