Home / Overig / Flixbus lijft Eurolines in

Flixbus lijft Eurolines in

Flixbus lijft Eurolines in

Flixbus heeft Eurolines overgenomen van concurrent Transdev. Een woordvoerder zegt tegen Zakenreis dat er in de praktijk vooralsnog weinig verandert, beide merken blijven bestaan.

Hoeveel Flixbus heeft betaald aan Transdev, een Frans bedrijf met de staat als grootaandeelhouder, is niet bekendgemaakt.

“FlixBus neemt Eurolines in zijn geheel over,” zegt woordvoerder Rosa Donat. Het gaat om het netwerk en – indirect – het personeel. In Frankrijk opereert Eurolines tevens onder een andere naam, Isilines; ook deze divisie gaat over in handen van het Duitse langeafstandsbusbedrijf.

“We kunnen op dit moment nog niets zeggen over de toekomst van de merken Eurolines en Isilines. Maar er komt geen abrupt einde, beide gaan door zoals ze nu zijn,” aldus Donat. “Gezamenlijk zullen we de bedrijfsvoering evalueren, met als prioriteit het integreren van de netwerken.”

Flixbus werkt net als Eurolines samen met lokale busbedrijven. Het bedrijf heeft geen eigen bussen en personeel in dienst, maar heeft wel de eigen naam op de voertuigen staan.

Hoewel het grootste deel van de passagiers bij Flixbus in het leisure segment zit, is het aantal zakenreizigers groeiende en ligt nu rond de tien procent, zegt Donat. Vorig jaar vervoerde Flixbus 45 miljoen passagiers, een groei van veertig procent ten opzichte van 2017. Flixbus is een private onderneming en geeft geen cijfers over winst en verlies. De woordvoerder wil wel kwijt dat het bedrijf ‘sinds 2017 winstgevend’ is.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…

Delta, BCD samen in biofuel

Delta, BCD samen in biofuel

06/05/2021

Delta Air Lines en BCD Travel hebben een deal gesloten over het gebruik van biobrandstof voor personeelsreizen. De twee bedrijven zeggen hiermee het belang van duurzaamheid in de luchtvaart te…

Elbers: geen verdere krimp

Elbers: geen verdere krimp

06/05/2021

Het personeelsbestand van KLM zal dit jaar niet verder inkrimpen. Dit heeft CEO Pieter Elbers donderdag gezegd tijdens een persconferentie, per video, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Air France-KLM….

ANVR: willekeur bij steun

ANVR: willekeur bij steun

06/05/2021

De ANVR zegt dat kleine reisagenten moeilijk toegang krijgen tot de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) en constateert “grote verschillen” tussen gemeenten in het toepassen van criteria. De organisatie…