Home / Meetings & Events / Nederland stijgt plek in top congreslanden

Nederland stijgt plek in top congreslanden

Nederland stijgt plek in top congreslanden

Nederland was vorig jaar het negende land in de top-10 van meest bezochte congreslanden ter wereld. Daarmee is ons land een plek gestegen ten opzichte van 2013. In 2014 werden in Nederland 307 congressen geturfd die meetellen voor de ranglijst, tegen 302 internationale congressen in 2013. Dat meldt NBTC Holland Marketing.

Binnen Europa staat Nederland onveranderd op een zesde plek. “We zijn een plekje gestegen en Nederland staat mooi op een negende plek in de wereldwijde top. Voor NBTC is de positie binnen Europa wellicht nog belangrijker”, zegt Eric Bakermans, manager Meetings, Conventions &Events van NBTC Holland Marketing. “We zijn blij dat we binnen Europa onze zesde positie hebben weten te behouden. Dat toont aan dat onze inzet op de internationale congresmarkt werkt.”

Volgens Bakermans zijn de lijstjes weliswaar belangrijk, maar geven ze geen volledig beeld. “De International Congress and Convention Association (ICCA) neemt in haar statistieken alleen congressen van associaties op en hanteert daarbij een aantal criteria zoals een minimum van vijftig deelnemers. Daarbij worden eenmalige congressen niet meegerekend en moeten de congressen die worden meegenomen, rouleren tussen tenminste drie landen.”

De lijstjes zijn volgens Bakermans wel een mooie graadmeter van hoe het ervor staat in de wereld van congressen. “Ze zijn echter niet bepalend of een congres naar nederland komt of niet. Daarvoor moet het onderwerp passen bij de bestemming en moeten andere factoren, zoals infrastructuur en bereikbaarheid meer dan in orde zijn.”

In 2014 bezochten meer dan 270.000 internationale congresgangers ons land, goed voor een economische bijdrage van tegen de 340 miljoen euro.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Deel Zaventem te koop

Deel Zaventem te koop

24/04/2018

De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang van 36 procent in Brussels Airport verkopen. Chinese investeerders zouden interesse hebben om de aandelen in de goedlopende luchthaven over te nemen….

Zoveelste staking Air France

Zoveelste staking Air France

23/04/2018

Personeel bij Air France staakt vandaag en morgen voor de zoveelste keer in korte tijd. Hoewel lang niet iedereen meedoet heeft de airline een kwart van alle vluchten moeten schrappen….

Janaillac dreigt met vertrek

Janaillac dreigt met vertrek

20/04/2018

CEO Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM laat in een referendum het personeel een uitspraak doen over zijn plan voor een langzame loonsverhoging. Als een meerderheid tegen is, stapt hij op….

RAI wil samenwerken

RAI wil samenwerken

20/04/2018

RAI Amsterdam wil de banden met andere evenementen- en beurslocaties in Amsterdam stevig aanhalen. De beurs- en congresgigant wil zo meer ruimte creëren voor evenementen, nu uitbreiding van het eigen…