Home / Meetings & Events / GBTA conferentie Berlijn: de impact van technologie

GBTA conferentie Berlijn: de impact van technologie

GBTA conferentie Berlijn: de impact van technologie

De conferentie van de Global Business Travel Association (GBTA) vindt plaats van 27 tot en 29 november in Berlijn. Technologie, de impact daarvan en de samenhangende opkomende mogelijkheden staan centraal in bijna alle onderdelen van het programma.

De conferentie wordt geopend door Peter Fisk, zakelijk innovator, strateeg en marketeer. Op het programma staat onder andere een centrale sessie over succesvolle vrouwen in de zakenreisbranche met Anja Turner, Vice President, Global Marketing & Events BCD Travel Germany, Daniela Schade, Managing Director AccorHotels Duitsland & COO AccorHotels Centraal Europa en Heike Birlenbach, Senior Vice President Sales Lufthansa Hub Airlines en CCO Hub Frankfurt van de Lufthansa Group.

Tijdens de parallelle sessies op dinsdag gaat het onder andere over conflict management, omgaan met uitdagende mensen en het benchmarken van meetings management. Maar ook over de potentie van artificial intelligence(AI) en wat deze voorspellende technologie kan doen bijvoorbeeld op het gebied van het opstellen van profielen van zakelijke reizigers. Welke digitale innovaties echte ‘silver bullets’ zijn. Slimme manieren om je reizigers binnen het reisprogramma te houden. De kracht van storytelling als een manier om je boodschap over te brengen. Hoe big data zakelijke reizen beter en meer winstgevend kunnen maken. Het in real time managen van je hotel sourcing. AccorHotels presenteert onderzoeksgegevens. En de Europe Aviation Committee laat haar licht schijnen op de NDC.

Op woensdag is een Airline C-Level paneldiscussie over de 2020 visie op luchtvaart. Er is een sessie over Mobility As A Service (MAAS), een opkomend concept waarin diverse vormen van transport over de grond toegankelijk wordt vanaf één platform. De huidige focus ligt op het oplossen van het oplossen van het verplaatsen van a naar b binnen een stedelijke omgeving. Binnen een aantal jaren wordt dit uitgebreid naar zakelijke mobiliteit: travel as a service (TAAS). Welke partij of partijen zullen de perfecte partner vormen voor TAAS en wat heeft dit voor gevolgen voor transparantie en productiviteit?

Er zijn parallelle sessies op het gebied van meetings management toolkit, door robots gestuurd travel magement, de impact van zakelijk reizen op het milieu, hoe IATA luchtvaartdistributie stroomlijnt met ONE en wat dat betekent voor stakeholders, hoe blockchain technologie travel management verandert en de financiële impact van verstoorde vliegreizen op je zakelijk reisprogramma. Maar ook vijf valkuilen die ervoor zorgen dat je niet kunt besparen. Het European Accomodations Committee kijkt naar hoe je vandaag al met technologie je accomodatieprogramma kunt verbeteren. Hoe TMC’s veranderen door DMC, risk management, het verbeteren van hotelprogramma’s, het beïnvloeden van reisgedrag met overtuigingskracht en ‘data science’. Maar ook gezondheid en productiviteit.

Op donderdag staan sessies op het programma over transport over land, meetings technologie. Er is een supplier masterclass.

Er is donderdag een paneldiscussie over de impact van technologie op de accomodatiebranche op het gebied van distributie, contracten, service en klantervaring. De panelleden delen hoe zij denken dat technologie impact heeft op de manier waarop zij voldoen aan de behoeften van de zakelijke reiziger, vandaag en in de toekomst. Met Eric-Jan Krausch, CEO van Acomodeo, Lennert de Jong, CCO van citizenM hotels, Martin Biermann, CPO van HRS Global Hotel Solutions en Ripsy Bandourian, senior director of partnerships & Booking.com for Business van Booking.com.

Door: | redactie[at]zakenreis.nl

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren volgens de GGD ten minste 15 mensen besmet met corona, een aantal dat kan oplopen naar 85, omdat nog niet…

APG: GSA Surinam Airways

APG: GSA Surinam Airways

23/11/2021

Surinam Airways heeft APG aangesteld als General Sales Agent (GSA) voor Europa, zo hebben de twee partijen dinsdag naar buiten gebracht. De luchtvaartmaatschappij van Suriname voert momenteel twee vluchten per…

Herstel zakenreizen in 2025

Herstel zakenreizen in 2025

23/11/2021

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft onderzoek gedaan naar zakenreizen in Nederland en verwacht op basis daarvan pas in 2025 een terugkeer tot het niveau van 2019. Het KiM, onderdeel…

Schiphol weer licht omhoog

Schiphol weer licht omhoog

22/11/2021

Vorige maand reisden 3,7 miljoen passagiers via Schiphol, zo blijkt uit cijfers van de luchthaven. Dit is een stijging ten opzichte van de 3,4 miljoen reizigers in september, maar nog…