Home / Meetings & Events / GBTA conferentie Berlijn: de impact van technologie

GBTA conferentie Berlijn: de impact van technologie

GBTA conferentie Berlijn: de impact van technologie

De conferentie van de Global Business Travel Association (GBTA) vindt plaats van 27 tot en 29 november in Berlijn. Technologie, de impact daarvan en de samenhangende opkomende mogelijkheden staan centraal in bijna alle onderdelen van het programma.

De conferentie wordt geopend door Peter Fisk, zakelijk innovator, strateeg en marketeer. Op het programma staat onder andere een centrale sessie over succesvolle vrouwen in de zakenreisbranche met Anja Turner, Vice President, Global Marketing & Events BCD Travel Germany, Daniela Schade, Managing Director AccorHotels Duitsland & COO AccorHotels Centraal Europa en Heike Birlenbach, Senior Vice President Sales Lufthansa Hub Airlines en CCO Hub Frankfurt van de Lufthansa Group.

Tijdens de parallelle sessies op dinsdag gaat het onder andere over conflict management, omgaan met uitdagende mensen en het benchmarken van meetings management. Maar ook over de potentie van artificial intelligence(AI) en wat deze voorspellende technologie kan doen bijvoorbeeld op het gebied van het opstellen van profielen van zakelijke reizigers. Welke digitale innovaties echte ‘silver bullets’ zijn. Slimme manieren om je reizigers binnen het reisprogramma te houden. De kracht van storytelling als een manier om je boodschap over te brengen. Hoe big data zakelijke reizen beter en meer winstgevend kunnen maken. Het in real time managen van je hotel sourcing. AccorHotels presenteert onderzoeksgegevens. En de Europe Aviation Committee laat haar licht schijnen op de NDC.

Op woensdag is een Airline C-Level paneldiscussie over de 2020 visie op luchtvaart. Er is een sessie over Mobility As A Service (MAAS), een opkomend concept waarin diverse vormen van transport over de grond toegankelijk wordt vanaf één platform. De huidige focus ligt op het oplossen van het oplossen van het verplaatsen van a naar b binnen een stedelijke omgeving. Binnen een aantal jaren wordt dit uitgebreid naar zakelijke mobiliteit: travel as a service (TAAS). Welke partij of partijen zullen de perfecte partner vormen voor TAAS en wat heeft dit voor gevolgen voor transparantie en productiviteit?

Er zijn parallelle sessies op het gebied van meetings management toolkit, door robots gestuurd travel magement, de impact van zakelijk reizen op het milieu, hoe IATA luchtvaartdistributie stroomlijnt met ONE en wat dat betekent voor stakeholders, hoe blockchain technologie travel management verandert en de financiële impact van verstoorde vliegreizen op je zakelijk reisprogramma. Maar ook vijf valkuilen die ervoor zorgen dat je niet kunt besparen. Het European Accomodations Committee kijkt naar hoe je vandaag al met technologie je accomodatieprogramma kunt verbeteren. Hoe TMC’s veranderen door DMC, risk management, het verbeteren van hotelprogramma’s, het beïnvloeden van reisgedrag met overtuigingskracht en ‘data science’. Maar ook gezondheid en productiviteit.

Op donderdag staan sessies op het programma over transport over land, meetings technologie. Er is een supplier masterclass.

Er is donderdag een paneldiscussie over de impact van technologie op de accomodatiebranche op het gebied van distributie, contracten, service en klantervaring. De panelleden delen hoe zij denken dat technologie impact heeft op de manier waarop zij voldoen aan de behoeften van de zakelijke reiziger, vandaag en in de toekomst. Met Eric-Jan Krausch, CEO van Acomodeo, Lennert de Jong, CCO van citizenM hotels, Martin Biermann, CPO van HRS Global Hotel Solutions en Ripsy Bandourian, senior director of partnerships & Booking.com for Business van Booking.com.

Mariska Vogelenzang de Jong
Door: | mariska[at]zakenreis.nl
Mariska Vogelenzang de Jong werkt ruim 20 jaar als journalist en heeft als specialiteit nieuwe media en technologie. Voordat zij in 2018 bij Zakenreis is gestart, werkte zij bij uitgeverijen van tijdschriften en boeken op het gebied van reizen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Apple Pay bij KLM

Apple Pay bij KLM

17/06/2019

Klanten van KLM kunnen voortaan tickets en aanvullende diensten betalen met Apple Pay. Ze moeten wel een rekening hebben bij ING, de enige bank die de functie tot nu toe…

Self service info op Schiphol

Self service info op Schiphol

14/06/2019

Schiphol heeft selfservice informatiepunten geplaatst, verspreid over verscheidene locaties in de terminal. Hier kunnen reizigers onder meer vluchtgegevens opzoeken, plattegronden raadplegen en veelgestelde vragen en antwoorden bekijken. Schiphol heeft de…

BCD lanceert hoteldivisie  

BCD lanceert hoteldivisie  

14/06/2019

BCD Travel heeft een wereldwijde hoteldivisie gelanceerd om ‘in te spelen op de veranderende dynamiek in de zakenreisbranche,’ zegt het bedrijf. Onder de naam Stay by BCD Travel wil de…

Kit zonder plastic bij Delta

Kit zonder plastic bij Delta

13/06/2019

Delta Air Lines introduceert deze maand amenity kits zonder extra plastic wikkels. Op jaarbasis scheelt dit veertien ton aan plastic afval, zegt de Amerikaanse carrier. De partner van Air France…