Home / Meetings & Events / Bijna 4 miljoen zakelijke bezoekers

Bijna 4 miljoen zakelijke bezoekers

Bijna 4 miljoen zakelijke bezoekers

Het afgelopen jaar kwamen zo’n 3,6 miljoen zakelijke bezoekers naar ons land. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) donderdag op basis van grootschalig onderzoek naar inkomend toerisme.

In totaal kwamen er 14 miljoen internationale gasten naar ons land. De zakelijke bezoeker is daarmee goed voor ruim een kwart van alle bezoeken. De zakenreiziger gaf vorig jaar gemiddeld 1.034 euro per persoon per verblijf uit, dat is inclusief vervoerskosten.

Van de ruim 3,6 miljoen zakelijke bezoekers kwam vorig jaar het overgrote deel (73 procent) voor individueel zakelijk bezoek naar ons land en de rest (27 procent) in georganiseerd verband (MICE). Binnen het MICE-segment komen de meeste zakenreizigers naar ons land om een corporate meeting bij te wonen. Dat aandeel groeide ten opzichte van het vorige grootschalige onderzoek van het NBTC in 2009.

“Daarnaast bezoeken relatief veel zakenreizigers Nederland voor het bijwonen van een congres,” zegt woordvoerster Thérèse Ariaans van het NBTC. Binnen het MICE-segment groeide hun aandeel met 3 procentpunt. Het aandeel bezoekers aan (vak)beurzen kende juist een daling met 3 procentpunt.

Vier op de vijf internationale zakelijke bezoekers verbleven niet langer in Nederland dan voor hun werk strikt noodzakelijk was. “Ongeveer 720.000 zakenreizigers deden dit wel.” De meesten van hen blijven nog even nadat de zaken gedaan zijn, een kleiner deel was voorafgaand aan het zakendoen al in het land. “Zo’n 8 procent van de zakenreizigers verbleef zowel voor als na het zakelijke bezoek in Nederland.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Deel Zaventem te koop

Deel Zaventem te koop

24/04/2018

De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang van 36 procent in Brussels Airport verkopen. Chinese investeerders zouden interesse hebben om de aandelen in de goedlopende luchthaven over te nemen….

Zoveelste staking Air France

Zoveelste staking Air France

23/04/2018

Personeel bij Air France staakt vandaag en morgen voor de zoveelste keer in korte tijd. Hoewel lang niet iedereen meedoet heeft de airline een kwart van alle vluchten moeten schrappen….

Janaillac dreigt met vertrek

Janaillac dreigt met vertrek

20/04/2018

CEO Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM laat in een referendum het personeel een uitspraak doen over zijn plan voor een langzame loonsverhoging. Als een meerderheid tegen is, stapt hij op….

RAI wil samenwerken

RAI wil samenwerken

20/04/2018

RAI Amsterdam wil de banden met andere evenementen- en beurslocaties in Amsterdam stevig aanhalen. De beurs- en congresgigant wil zo meer ruimte creëren voor evenementen, nu uitbreiding van het eigen…