Home / Luchtvaart / Zoekvraag reizen naar VS scherp gedaald om Trump

Zoekvraag reizen naar VS scherp gedaald om Trump

Zoekvraag reizen naar VS scherp gedaald om Trump

De Nederlandse vliegticketvergelijker VliegenNaar.nl constateert een scherpe daling in de interesse om naar de Verenigde Staten te reizen sinds Donald Trump tot president is gekozen.

Het inreisverbod voor burgers uit zeven landen, dat Trump als president het afgelopen weekeinde uitvaardigde, gaf een extra knauw. Volgens de site daalde de vraag naar vliegtickets naar bijvoorbeeld New York met ruim 33 procent.

“New York behoort normaal gesproken tot onze populairste bestemmingen. Op elk willekeurig moment hebben we enkele duizenden flight alert-gebruikers die specifiek voor New York de prijsontwikkeling via ons volgen,” aldus sitemanager Timothy Koppers van VliegenNaar.nl.

“Meteen na de verkiezingen op 8 november ontvingen we de eerste geluiden van gebruikers die hun beoogde reis naar de Verenigde Staten wilden uitstellen. Toch leek de schade in de eerste weken na de presidentsverkiezingen beperkt: in november was er ‘slechts’ tien procent minder interesse in reizen naar de Verenigde Staten.”

“Ondanks de sterke dalingen van de ticketprijzen zagen we de interesse verder afnemen de afgelopen maand. Sinds de aankondiging van het inreisverbod afgelopen zaterdag is het echter echt helemaal in elkaar geklapt en staat de teller van het aantal geïnteresseerden in vluchten naar de stad New York inmiddels op min 33 procent.”

VliegenNaar.nl  verkoopt zelf geen vliegtickets, maar zet deals op een rij van luchtvaartmaatschappijen en online reisbureaus.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
China erkent ‘EU-airline’

China erkent ‘EU-airline’

11/07/2019

De Europese Unie en China hebben een nog goed te keuren ‘horizontale luchtvaartovereenkomst’ gesloten waarin het principe van de EU-airline wordt erkend. Bijna vijftig landen deden dit al eerder, maar…

Nieuwe topman Norwegian

Nieuwe topman Norwegian

11/07/2019

Bjørn Kjos, één van de oprichters van Norwegian Air, is na zeventien jaar opgestapt als CEO. Kjos blijft wel aan als adviseur, maar draagt de leiding over aan Geir Karlsen,…

Vliegtaks in Frankrijk 

Vliegtaks in Frankrijk 

10/07/2019

Frankrijk voert volgend jaar een vliegtaks in voor alle vertrekkende passagiers, zo heeft de minister van transport bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar ‘groen vervoer.’ Op binnenlandse of Europese vluchten in…

Afscheid Alders van ORS

Afscheid Alders van ORS

09/07/2019

Hans Alders heeft vanmiddag afscheid genomen van de Omgevingsraad Schiphol (ORS), na een voorzitterschap van 12,5 jaar. Zijn opvolger is Pieter van Geel, voor een interim-periode. Tijdens een symposium in…