Home / Luchtvaart / Zoekvraag reizen naar VS scherp gedaald om Trump

Zoekvraag reizen naar VS scherp gedaald om Trump

Zoekvraag reizen naar VS scherp gedaald om Trump

De Nederlandse vliegticketvergelijker VliegenNaar.nl constateert een scherpe daling in de interesse om naar de Verenigde Staten te reizen sinds Donald Trump tot president is gekozen.

Het inreisverbod voor burgers uit zeven landen, dat Trump als president het afgelopen weekeinde uitvaardigde, gaf een extra knauw. Volgens de site daalde de vraag naar vliegtickets naar bijvoorbeeld New York met ruim 33 procent.

“New York behoort normaal gesproken tot onze populairste bestemmingen. Op elk willekeurig moment hebben we enkele duizenden flight alert-gebruikers die specifiek voor New York de prijsontwikkeling via ons volgen,” aldus sitemanager Timothy Koppers van VliegenNaar.nl.

“Meteen na de verkiezingen op 8 november ontvingen we de eerste geluiden van gebruikers die hun beoogde reis naar de Verenigde Staten wilden uitstellen. Toch leek de schade in de eerste weken na de presidentsverkiezingen beperkt: in november was er ‘slechts’ tien procent minder interesse in reizen naar de Verenigde Staten.”

“Ondanks de sterke dalingen van de ticketprijzen zagen we de interesse verder afnemen de afgelopen maand. Sinds de aankondiging van het inreisverbod afgelopen zaterdag is het echter echt helemaal in elkaar geklapt en staat de teller van het aantal geïnteresseerden in vluchten naar de stad New York inmiddels op min 33 procent.”

VliegenNaar.nl  verkoopt zelf geen vliegtickets, maar zet deals op een rij van luchtvaartmaatschappijen en online reisbureaus.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Een Vlijtig Liesje voor KLM

Een Vlijtig Liesje voor KLM

18/10/2019

KLM heeft haar tweede Boeing 787-10 Dreamliner ontvangen na een ‘ferry-vlucht’ vanuit de fabriek in Charleston, South Carolina. Het toestel heeft de naam Vlijtig Liesje gekregen. Alle Dreamliners van KLM…

Flybe wordt Virgin Connect

Flybe wordt Virgin Connect

17/10/2019

Flybe zal vanaf volgend jaar verdergaan als Virgin Connect. De regionale Britse carrier werd begin 2019 overgenomen door een consortium onder leiding van Virgin Atlantic. Virgin neemt de felrode bedrijfskleur…

Netwerk IoT op Schiphol

Netwerk IoT op Schiphol

17/10/2019

Schiphol heeft haar eigen netwerk voor Internet of Things-toepassingen volledig uitgerold. Er is  dekking in alle publieke gebieden zoals aankomst- en vertrekhallen, lounges, pieren en op Schiphol Plaza, evenals niet-publieke…

MoU met China Eastern

MoU met China Eastern

16/10/2019

Air France, KLM en China Eastern Airlines hebben vandaag in Shanghai een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om hun huidige joint venture uit te breiden met Virgin Atlantic. De vergrote…