Home / Luchtvaart / Zakenreizen Taiwan op peil, ondanks 2 weken quarantaine

Zakenreizen Taiwan op peil, ondanks 2 weken quarantaine

Zakenreizen Taiwan op peil, ondanks 2 weken quarantaine

China Airlines voert momenteel nog steeds één ‘goedgevulde’ vlucht uit per veertien dagen tussen Taipei en Amsterdam, zegt passenger sales manager Jeanine de Velde Harsenhorst tegen Zakenreis. Vooral zakenmensen maken er gebruik van en ze nemen de verplichte quarantaine van twee weken in Taiwan voor lief.

Eén vlucht in de veertien dagen tussen twee grote internationale luchthavens was voorafgaande aan de corona-crisis een frequentie die geen enkele airline zou overwegen – zo laag. Maar het virus is ‘hier’ en dirigeert sinds maart de hele wereld. Het luchtverkeer is voor het grootste deel lamgelegd. Afgezet tegen schema’s van andere maatschappijen is die ene vlucht per twee weken van China Airlines zo gek nog niet.

In juni voert China Airlines de frequentie op naar drie vluchten per maand. In de tussentijd is er steeds een dagelijkse cargovlucht tussen Taipei en Amsterdam.

Valt reuze mee
China Airlines zet de Airbus A350 in op de route, zoals zij voorheen ook deed, met 306 stoelen. De vraag is wel hoeveel zitplaatsen er aan boord van de Taiwanese carrier per keer zijn bezet. Dat ‘valt reuze mee,’ zegt De Velde Harsenhorst. De afgelopen vluchten zaten er rond de 200 mensen in het vliegtuig. “Het is ongelooflijk hoeveel zakenmensen vrijwillig twee weken lang in quarantaine gaan.”

Zakenreizigers uit de EU hadden voorheen een werkvisum, tegen betaling, nodig voor Taiwan, als zij daar werkzaamheden zouden verrichten. Dit blijft zo, maar er is voor alle reizigers een ‘corona-visum’ bij gekomen, legt Jeanine de Velde Harsenhorst uit. Het gaat om het invullen, voorafgaand aan vertrek, van een gezondheidsverklaring en een verklaring over het accepteren van de quarantaine.

De reiziger moet tevens aangeven waar zij/hij die veertien dagen zal doorbrengen. Aan dit ‘visum’ zijn geen kosten verbonden. Wie evenwel een valse verklaring aflegt of de regels van de isolatie overtreedt, kan rekenen op een boete die oploopt tot 150.000 Taiwanese dollar, omgerekend ruim 4.500 euro.

Corona-hotel
Passagiers worden na aankomst in Taipei opgevangen door de gezondheidsautoriteiten, die toezien op het ondergaan van de quarantaine.  Taiwanezen die huiswaarts keren mogen in thuis-isolatie gaan, buitenlanders moeten naar speciale corona-hotels, waar ze twee weken binnen moeten blijven, op eigen kosten. Pas als na die periode blijkt dat de reiziger in kwestie geen drager van het virus is mag zij of hij vrij reizen binnen Taiwan.

China Airlines neemt tijdens de vlucht ook corona-maatregelen. Zo is aan boord het dragen van mondkapjes verplicht. Passagiers krijgen geen warm eten geserveerd. De maaltijden zijn koud en voorverpakt en liggen voor een deel al op de zitplaatsen als de reizigers binnenkomen. De relatief lage bezettingsgraad stelt de airline in staat ruimte over te laten tussen de stoelen, al zal dat niet overal anderhalve meter zijn.

China Airlines heeft de tarieven voor de vlucht tussen Taipei en Amsterdam vice versa niet verhoogd, verzekert De Velde Harsenhorst. “We maken geen misbruik van de situatie. Echter: vraag en minder aanbod zorgt er wel voor dat de goedkopere tarieven, bijvoorbeeld op 23 mei – onze eerstvolgende passagiersvlucht – reeds verkocht zijn.”

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
AmEx GBT naar de beurs

AmEx GBT naar de beurs

08/12/2021

American Express Global Business Travel (GBT) gaat samen met een speciaal vehikel naar de beurs, als aparte entiteit. De geschatte waarde van deze Initial Public Offering ligt rond de 5,3…

Wat doen we met Schiphol?

Wat doen we met Schiphol?

08/12/2021

Het demissionaire kabinet zit in zijn maag met Schiphol. Adviseurs hebben erop gewezen dat de luchthaven niet voldoet aan de milieunormen en fors zou moeten krimpen. De NOS meldt dat…

EASA: bliksemgevaar A350

EASA: bliksemgevaar A350

07/12/2021

EASA waarschuwt dat bliksemafleiders op de A350 mogelijk niet goed werken, waardoor het composiet-toestel bij een inslag gevaar kan lopen. Het is niet het enige probleem van het type: ook…

Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…