Home / Luchtvaart / Xiamen gestart vanaf Schiphol

Xiamen gestart vanaf Schiphol

Xiamen gestart vanaf Schiphol

Xiamen Airlines is deze week begonnen met de eerste vluchten tussen de thuisbasis Xiamen, in het zuidoosten van China en Amsterdam. De airline is een codeshare-partner van KLM. “De nieuwe route betekent een belangrijke mijlpaal in de implementatie van de wereldwijde strategie”, zegt de luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

Xiamen Airlines zet op de nieuwe route, die drie keer per week wordt gevlogen, een Boeing 787-8 Dreamliner in, met drie klassen: 4 stoelen in de first-class, 18 stoelen in de businessclass en 214 economyclass-stoelen. KLM vliegt ook drie keer per week op Xiamen, op andere dagen dan de Chinese partner. In het boekingssysteem van beide airlines staan alle zes rechtstreekse verbindingen vermeld.

Xiamen Airlines heeft nu een vloot van 119 Boeings, met vijf 787-8 Dreamliners en een zesde in aantocht. Verder beschikt het over ruim 100 Boeing 737’s. Als onderdeel van de uitbreidingsplannen voor long haul  heeft de maatschappij nog vier Dreamliners besteld in de grotere variant: 787-9.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…