Home / Luchtvaart / WOW air steunt gays

WOW air steunt gays

WOW air steunt gays

WOW air, de trans-Atlantische low-cost airline van IJsland, geeft haar nieuwste vliegtuig de registratiecode TF-GAY, ter ondersteuning van LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender).

Het gaat om een Airbus 330, die vanaf 9 juni zal gaan vliegen tussen Reykjavik en San Francisco, de Californische stad die bekend staat als gay friendly. De oprichter en CEO van de IJslandse maatschappij, Skúli Mogensen, zegt in een verklaring dat steun aan de LGBT-gemeenschap in lijn is met de instelling van de airline zelf. “WOW air is een maatschappij voor de mensen. We staan volledig achter de strijd van homoseksuele mensen om gelijke rechten, net zoals we gelijke rechten voor iedereen ondersteunen, ongeacht hun geslacht, religie, afkomst of cultuur,” aldus Mogensen.

Een piloot van de carrier stelde vorig jaar aan het management voor om het vliegtuig, bestemd voor de route naar San Francisco, de registratie TF-GAY te geven en dat vond Mogensen een goed idee. WOW air had al eerder opvallende registratiecodes, zoals TF-MOM, TF-DAD, TF-SIS en TF-KID.

TF is de landencode voor IJsland. Elk land heeft een eigen verplichte code voor de registratie van vliegtuigen, meestal twee letters of een letter en een cijfer. Deze code staat vast – Nederlandse vliegtuigen hebben de code PH. Airlines zijn vervolgens vrij om zelf een toevoeging in letters of cijfers per afzonderlijk vliegtuig te bedenken, achter de landencode. De volledige registratie moet duidelijk zichtbaar zijn op het vliegtuig en wordt meestal op de staart, de achterkant van de romp of de vleugels aangebracht.

WOW air, gelanceerd eind 2011, breidt intussen uit. Vanaf juli zal de airline naar  28 bestemmingen vliegen in Europa en Noord-Amerika. De jaarlijkse passagierscapaciteit van de maatschappij zal in 2016 meer dan verdubbelen tot ruim 1,8 miljoen. Momenteel bestaat de vloot uit drie Airbus A320’s, drie Airbus A330’s en vier A321’s voor de trans-Atlantische routes.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…

Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…