Home / Luchtvaart / WOW air steunt gays

WOW air steunt gays

WOW air steunt gays

WOW air, de trans-Atlantische low-cost airline van IJsland, geeft haar nieuwste vliegtuig de registratiecode TF-GAY, ter ondersteuning van LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender).

Het gaat om een Airbus 330, die vanaf 9 juni zal gaan vliegen tussen Reykjavik en San Francisco, de Californische stad die bekend staat als gay friendly. De oprichter en CEO van de IJslandse maatschappij, Skúli Mogensen, zegt in een verklaring dat steun aan de LGBT-gemeenschap in lijn is met de instelling van de airline zelf. “WOW air is een maatschappij voor de mensen. We staan volledig achter de strijd van homoseksuele mensen om gelijke rechten, net zoals we gelijke rechten voor iedereen ondersteunen, ongeacht hun geslacht, religie, afkomst of cultuur,” aldus Mogensen.

Een piloot van de carrier stelde vorig jaar aan het management voor om het vliegtuig, bestemd voor de route naar San Francisco, de registratie TF-GAY te geven en dat vond Mogensen een goed idee. WOW air had al eerder opvallende registratiecodes, zoals TF-MOM, TF-DAD, TF-SIS en TF-KID.

TF is de landencode voor IJsland. Elk land heeft een eigen verplichte code voor de registratie van vliegtuigen, meestal twee letters of een letter en een cijfer. Deze code staat vast – Nederlandse vliegtuigen hebben de code PH. Airlines zijn vervolgens vrij om zelf een toevoeging in letters of cijfers per afzonderlijk vliegtuig te bedenken, achter de landencode. De volledige registratie moet duidelijk zichtbaar zijn op het vliegtuig en wordt meestal op de staart, de achterkant van de romp of de vleugels aangebracht.

WOW air, gelanceerd eind 2011, breidt intussen uit. Vanaf juli zal de airline naar  28 bestemmingen vliegen in Europa en Noord-Amerika. De jaarlijkse passagierscapaciteit van de maatschappij zal in 2016 meer dan verdubbelen tot ruim 1,8 miljoen. Momenteel bestaat de vloot uit drie Airbus A320’s, drie Airbus A330’s en vier A321’s voor de trans-Atlantische routes.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Nieuwe grond-bond KLM i.o.

Nieuwe grond-bond KLM i.o.

12/08/2020

Een groep jonge KLM-employees aan de grond is bezig een nieuwe vakbond op te richten onder de naam UnifiedKLM. Mede-initiatiefnemer Jelle van Miltenburg zegt tegen Zakenreis dat veel personeel zich…

Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….