Home / Luchtvaart / Winterweer speelt Europees luchtverkeer parten

Winterweer speelt Europees luchtverkeer parten

Winterweer speelt Europees luchtverkeer parten

De voor vandaag voorspelde winterse neerslag zorgt voor vertraging en uitval van vluchten in Europa. Niet alleen Nederland krijgt er van langs, luchthavens in het Verenigd Koninkrijk nemen voorzorgsmaatregelen en ook in Duitsland en Italië wordt hinder verwacht van het winterse weer.

Een woordvoerder van KLM laat Zakenreis weten dat vandaag vijftig vluchten vanuit Schiphol geannuleerd zijn. British Airways (BA) waarschuwt in een statement dat de capaciteit op Heathrow in de middag en vroege avond beperkt zal zijn door de weersomstandigheden. Behalve KLM en BA heeft ook Virgin Atlantic vluchten vanaf Heathrow geschrapt.

Ook op andere luchthavens in Zuid-Oost Engeland, zoals Gatwick en London City, wordt oponthoud verwacht. Luchtvaartmaatschappijen verwachten eveneens problemen in het Noorden van Engeland, Schotland en Ierland. Ook voor Duitsland en Italië zijn moeilijke weersomstandigheden voorzien.

Doordat de startbanen en taxibanen sneeuwvrij moeten worden gemaakt, is er minder capaciteit op de luchthavens. Ook het sneeuwvrij maken van vertrekkende vliegtuigen kost extra tijd. Luchtvaartmaatschappijen vragen passagiers voor vertrek naar de luchthaven de status van hun vlucht te controleren.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…