Home / Luchtvaart / Winterweer speelt Europees luchtverkeer parten

Winterweer speelt Europees luchtverkeer parten

Winterweer speelt Europees luchtverkeer parten

De voor vandaag voorspelde winterse neerslag zorgt voor vertraging en uitval van vluchten in Europa. Niet alleen Nederland krijgt er van langs, luchthavens in het Verenigd Koninkrijk nemen voorzorgsmaatregelen en ook in Duitsland en Italië wordt hinder verwacht van het winterse weer.

Een woordvoerder van KLM laat Zakenreis weten dat vandaag vijftig vluchten vanuit Schiphol geannuleerd zijn. British Airways (BA) waarschuwt in een statement dat de capaciteit op Heathrow in de middag en vroege avond beperkt zal zijn door de weersomstandigheden. Behalve KLM en BA heeft ook Virgin Atlantic vluchten vanaf Heathrow geschrapt.

Ook op andere luchthavens in Zuid-Oost Engeland, zoals Gatwick en London City, wordt oponthoud verwacht. Luchtvaartmaatschappijen verwachten eveneens problemen in het Noorden van Engeland, Schotland en Ierland. Ook voor Duitsland en Italië zijn moeilijke weersomstandigheden voorzien.

Doordat de startbanen en taxibanen sneeuwvrij moeten worden gemaakt, is er minder capaciteit op de luchthavens. Ook het sneeuwvrij maken van vertrekkende vliegtuigen kost extra tijd. Luchtvaartmaatschappijen vragen passagiers voor vertrek naar de luchthaven de status van hun vlucht te controleren.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…

EasyJet is nu klimaatneutraal

EasyJet is nu klimaatneutraal

19/11/2019

EasyJet compenseert voortaan namens al haar klanten de uitstoot van CO2. ‘En dit is nog maar het begin,’ zegt Andrea Caulfield-Smith van de airline tegen Zakenreis tijdens de GBTA-conferentie in…

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

17/11/2019

Van Londen naar Sydney in één keer. Volgens de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wordt dat over drie jaar werkelijkheid, als tenminste een proefvlucht half november de economische en fysieke haalbaarheid aantoont….

City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….