Home / Luchtvaart / Winterweer speelt Europees luchtverkeer parten

Winterweer speelt Europees luchtverkeer parten

Winterweer speelt Europees luchtverkeer parten

De voor vandaag voorspelde winterse neerslag zorgt voor vertraging en uitval van vluchten in Europa. Niet alleen Nederland krijgt er van langs, luchthavens in het Verenigd Koninkrijk nemen voorzorgsmaatregelen en ook in Duitsland en Italië wordt hinder verwacht van het winterse weer.

Een woordvoerder van KLM laat Zakenreis weten dat vandaag vijftig vluchten vanuit Schiphol geannuleerd zijn. British Airways (BA) waarschuwt in een statement dat de capaciteit op Heathrow in de middag en vroege avond beperkt zal zijn door de weersomstandigheden. Behalve KLM en BA heeft ook Virgin Atlantic vluchten vanaf Heathrow geschrapt.

Ook op andere luchthavens in Zuid-Oost Engeland, zoals Gatwick en London City, wordt oponthoud verwacht. Luchtvaartmaatschappijen verwachten eveneens problemen in het Noorden van Engeland, Schotland en Ierland. Ook voor Duitsland en Italië zijn moeilijke weersomstandigheden voorzien.

Doordat de startbanen en taxibanen sneeuwvrij moeten worden gemaakt, is er minder capaciteit op de luchthavens. Ook het sneeuwvrij maken van vertrekkende vliegtuigen kost extra tijd. Luchtvaartmaatschappijen vragen passagiers voor vertrek naar de luchthaven de status van hun vlucht te controleren.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…