Home / Luchtvaart / Wifi in Boeing 737’s KLM

Wifi in Boeing 737’s KLM

Wifi in Boeing 737’s KLM

KLM is begonnen met de installatie van wifi op een deel van de Boeing 737-800’s voor het Europese netwerk. Het is een van de manieren om ‘sterker uit de crisis te komen,’ zegt het bedrijf.

Passagiers kunnen aan boord verbinding maken en daarna kosteloos WhatsApp of andere messaging diensten gebruiken. Tegen betaling zijn er ook producten met meer data beschikbaar. KLM werkt samen met communicatiebedrijf Viasat, dat de benodigde technologie levert en onderhoudt. In totaal worden achttien Boeing 737-800’s van KLM voorzien van wifi-apparatuur.  Eind dit jaar moet de installatie voltooid zijn, is de planning. In een latere fase zullen ook de Embraer 195 E2’s wifi krijgen; de oudere toestellen in de vloot krijgen het niet.

Sterker uit de crisis
“KLM blijft investeren in het product aan boord, zodat we aan de verwachtingen van onze klanten kunnen blijven voldoen en sterker uit de crisis komen,” aldus Boet Kreiken, EVP customer experience bij KLM. “Wifi aan boord is een belangrijke service waar klanten tijdens hun gehele reis over willen beschikken. Op de intercontinentale vluchten wordt al veelvuldig gebruikgemaakt van KLM’s internetservice.”

De internetverbinding is mogelijk door de apparaten van passagiers direct te verbinden met de Europese satelliet van Viasat. KLM biedt drie internetpakketten aan: Messaging, Surf en Stream. Het eerste is gratis, maar heeft wel een tijdslimiet van een half uur en staat alleen het sturen en ontvangen van tekst toe, geen foto’s of filmpjes. Surf kost acht euro per vlucht en maakt alle ‘normale’ internetdiensten mogelijk. Stream kost 12 euro en dan kan de gebruiker ook streamingdiensten gebruiken.

De pakketten kunnen tijdens de vlucht worden aangeschaft via het KLM-portal, dat ook andere functies heeft, zoals upgrades voor doorverbindingen en retourvluchten en service bij vertragingen en annuleringen.

Wifi is zoals Kreiken aangeeft geen nieuw fenomeen bij KLM: de Boeing 787’s en Airbus A330’s zijn er al mee uitgerust en de inbouw bij de Boeing 777-toestellen is in volle gang. Op dit moment is ruim 80 procent van de intercontinentale vloot voorzien van internet, zegt KLM en in Q1 van 2022 is dit 100 procent.

Foto © KLM

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…

FNV-actie Schiphol dreigt

FNV-actie Schiphol dreigt

13/10/2021

FNV dreigt met acties bij afhandelingsbedrijven op Schiphol. In een brief schrijft de vakcentrale dat de arbeidsomstandigheden ‘snel’ moeten verbeteren, na een zomer waarin het ‘aan alle kanten mis ging.’…