Home / Luchtvaart / Wifi bij KLM en Air France vanaf eind volgend jaar

Wifi bij KLM en Air France vanaf eind volgend jaar

Wifi bij KLM en Air France vanaf eind volgend jaar

Air France-KLM heeft een contract gesloten met het Amerikaanse technologiebedrijf Gogo voor de levering van wifi aan boord van vluchten op de lange afstand. Het duurt nog even: eind 2017 begint de installatie. In de Dreamliners van KLM bestaat al wel een internetverbinding.

Alle 124 langafstandstoestellen die in vloot van Air France en KLM zullen blijven (Boeing 777’s en Airbus A330’s) krijgen wifi. De Boeing 747-400’s van KLM – Air France heeft dit type niet meer – die vanaf 2018 worden uitgefaseerd, krijgen geen wifi.

De Boeing 787 Dreamliners zijn nieuw in de vloot en werden bij aflevering meteen voorzien van wifi. KLM heeft nu acht Dreamliners; Air France ontvangt de eerste van veertien van deze toestellen in januari. De Dreamliners van KLM zijn uitgerust met wifi van Panasonic Avionics; ook de toestellen van Air France krijgen dit.

In de langeafstandstoestellen komt ook een nieuw entertainmentsysteem van Gogo, onder de naam 2Ku-platform, dat ‘uitgebreider is dan de standaard’, zegt Air France-KLM. “Het bevat een vrij toegankelijke omgeving waarin klanten relevante informatie over hun vlucht kunnen vinden, hun reis kunnen regelen en entertainment kunnen uitkiezen. 2Ku is een duurzaam platform dat gebruikmaakt van de nieuwste antennetechnologie, waardoor het product eenvoudig kan worden aangepast aan de groeiende vraag van de klant,” zegt de Frans-Nederlandse combinatie in een verklaring.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…