Home / Luchtvaart / Wifi bij KLM Cityhopper 

Wifi bij KLM Cityhopper 

Wifi bij KLM Cityhopper 

KLM Cityhopper zal vanaf begin 2021 in haar nieuwste toestellen, de Embraer 195-E2, wifi aan boord hebben, tegen betaling. Dit is door KLM bekendgemaakt, samen met de bevestiging van de aangepaste order.

Embraer liet vorige week al weten dat KLM Cityhopper (KLC) 21 firm orders had geplaatst voor de E-195-E2, zes meer dan eerst de bedoeling  was. Verder is er sprake van 14 opties. KLC heeft deze bestelling bevestigd en details gegeven over de inrichting van de cabine.

De belangrijkste wijziging ten opzichte van de huidige toestellen is dat de nieuwelingen wifi aan boord zullen hebben. Deze zal niet gratis zijn, zegt een woordvoerder van KLM, maar de airline kan nog geen tarieven noemen.

Meer stoelen
De Embraer 195-E2 krijgt 132 stoelen, dat zijn 32 meer dan de Embraer 190, het grootste toestel binnen de huidige vloot van KLC. ‘Zo kan KLM Cityhopper de groei in passagiers opvangen met hetzelfde aantal vluchten,’ zegt KLM in een verklaring.

De stoelen in de ‘E2’ zijn van het merk Recaro, die al in gebruik zijn in de nieuwste Boeing 737-toestellen van KLM. De bagagebakken zijn groter dan in de oudere toestellen.

Verder komt er een wijziging in het personeel aan boord. Om de grotere capaciteit op te vangen gaat het aantal cabin attendants in de ‘E2’ van twee naar drie. KLM benadrukt dat ondanks de grotere capaciteit de Embraer 195-E2  duurzamer en stiller dan zijn voorgangers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…