Home / Luchtvaart / Wifi bij KLM Cityhopper 

Wifi bij KLM Cityhopper 

Wifi bij KLM Cityhopper 

KLM Cityhopper zal vanaf begin 2021 in haar nieuwste toestellen, de Embraer 195-E2, wifi aan boord hebben, tegen betaling. Dit is door KLM bekendgemaakt, samen met de bevestiging van de aangepaste order.

Embraer liet vorige week al weten dat KLM Cityhopper (KLC) 21 firm orders had geplaatst voor de E-195-E2, zes meer dan eerst de bedoeling  was. Verder is er sprake van 14 opties. KLC heeft deze bestelling bevestigd en details gegeven over de inrichting van de cabine.

De belangrijkste wijziging ten opzichte van de huidige toestellen is dat de nieuwelingen wifi aan boord zullen hebben. Deze zal niet gratis zijn, zegt een woordvoerder van KLM, maar de airline kan nog geen tarieven noemen.

Meer stoelen
De Embraer 195-E2 krijgt 132 stoelen, dat zijn 32 meer dan de Embraer 190, het grootste toestel binnen de huidige vloot van KLC. ‘Zo kan KLM Cityhopper de groei in passagiers opvangen met hetzelfde aantal vluchten,’ zegt KLM in een verklaring.

De stoelen in de ‘E2’ zijn van het merk Recaro, die al in gebruik zijn in de nieuwste Boeing 737-toestellen van KLM. De bagagebakken zijn groter dan in de oudere toestellen.

Verder komt er een wijziging in het personeel aan boord. Om de grotere capaciteit op te vangen gaat het aantal cabin attendants in de ‘E2’ van twee naar drie. KLM benadrukt dat ondanks de grotere capaciteit de Embraer 195-E2  duurzamer en stiller dan zijn voorgangers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….

Duitsland verplicht coronatest

Duitsland verplicht coronatest

07/08/2020

Met ingang van zaterdag 8 augustus moeten alle passagiers op Duitse luchthavens die zijn aangekomen vanuit risicogebieden verplicht een coronatest ondergaan. Dit heeft de regering in Berlijn besloten. Wie weigert…

Teststraat corona op Schiphol

Teststraat corona op Schiphol

06/08/2020

De regering wil een vrijwillige teststraat inrichten voor passagiers afkomstig uit zogeheten risicogebieden. Dit heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid donderdagavond gezegd tijdens een persconferentie, samen met premier Rutte….