Home / Luchtvaart / Wifi bij KLM Cityhopper 

Wifi bij KLM Cityhopper 

Wifi bij KLM Cityhopper 

KLM Cityhopper zal vanaf begin 2021 in haar nieuwste toestellen, de Embraer 195-E2, wifi aan boord hebben, tegen betaling. Dit is door KLM bekendgemaakt, samen met de bevestiging van de aangepaste order.

Embraer liet vorige week al weten dat KLM Cityhopper (KLC) 21 firm orders had geplaatst voor de E-195-E2, zes meer dan eerst de bedoeling  was. Verder is er sprake van 14 opties. KLC heeft deze bestelling bevestigd en details gegeven over de inrichting van de cabine.

De belangrijkste wijziging ten opzichte van de huidige toestellen is dat de nieuwelingen wifi aan boord zullen hebben. Deze zal niet gratis zijn, zegt een woordvoerder van KLM, maar de airline kan nog geen tarieven noemen.

Meer stoelen
De Embraer 195-E2 krijgt 132 stoelen, dat zijn 32 meer dan de Embraer 190, het grootste toestel binnen de huidige vloot van KLC. ‘Zo kan KLM Cityhopper de groei in passagiers opvangen met hetzelfde aantal vluchten,’ zegt KLM in een verklaring.

De stoelen in de ‘E2’ zijn van het merk Recaro, die al in gebruik zijn in de nieuwste Boeing 737-toestellen van KLM. De bagagebakken zijn groter dan in de oudere toestellen.

Verder komt er een wijziging in het personeel aan boord. Om de grotere capaciteit op te vangen gaat het aantal cabin attendants in de ‘E2’ van twee naar drie. KLM benadrukt dat ondanks de grotere capaciteit de Embraer 195-E2  duurzamer en stiller dan zijn voorgangers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

12/12/2019

ACI Europe heeft haar steun uitgesproken voor de Green Deal, het plan van de Europese Commissie voor een ‘vergroening’ van de Unie. De organisatie van luchthavens noemt het een plicht…

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

12/12/2019

BCD Travel voorspelt dat in 2020 groen, in overdrachtelijke zin, de belangrijkste kleur wordt voor zakenreizen. In het rapport How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de trends. “We reizen…