Home / Luchtvaart / Weer meeste subsidie KLM

Weer meeste subsidie KLM

Weer meeste subsidie KLM

KLM heeft in de tweede ronde van de NOW rond 330 miljoen euro loonsubsidie ontvangen van de overheid, verreweg het meeste van alle bedrijven die om steun vroegen. Dit blijkt uit het register dat het UWV woensdag heeft gepubliceerd.

Het bedrag  voor KLM is inclusief de steun die dochters Transavia en Martinair toucheerden. NOW-2 gold voor de periode juni tot en met september. Net als tijdens NOW-1 (maart, april, mei) was KLM verreweg de grootste post op de uitgaven van het UWV. In de eerste ronde ging het eveneens om 330 miljoen euro, maar toen betrof het drie maanden, in NOW-2 waren het vier maanden, zodat de subsidie aan KLM relatief minder werd.

NOW-3 loopt inmiddels en geldt voor drie periodes van drie maanden, vanaf  oktober 2020 tot en met juni 2021. De loonsubsidie is ‘generiek:’ elk bedrijf dat door de coronacrisis aantoonbaar een groot deel van de omzet is kwijtgeraakt heeft er recht op. Ook andere airlines en reisbedrijven genieten subsidie. In NOW-2 waren dit onder meer TUI: 14 miljoen euro, Corendon: 5 miljoen en easyJet: 3,5 miljoen. Zakenreisbedrijf BCD Travel ontving 5 miljoen euro.

KLM ontvangt bovenop de subsidie een leningenpakket van de overheid, tegen zachte voorwaarden, ter waarde van 3,4 miljard euro.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
IATA: Walsh vervangt Juniac

IATA: Walsh vervangt Juniac

23/11/2020

Alexandre de Juniac stapt per 31 maart 2021 op als directeur-generaal van IATA. Willie Walsh is zijn opvolger. De brancheorganisatie van airlines heeft dit maandagavond bekendgemaakt. Een reden voor het…

IATA: wacht niet op vaccins

IATA: wacht niet op vaccins

23/11/2020

Regeringen moeten niet wachten op vaccins tegen corona om het luchtverkeer weer op gang te brengen, maar hun testbeleid zo snel mogelijk optimaliseren. Dit was de belangrijkste boodschap van IATA…

Corona hindert treinpromotie

Corona hindert treinpromotie

22/11/2020

KLM, Schiphol en NS willen verder met hun promotie van de trein voor kortere afstanden, maar in een nieuwe ‘Actieagenda’ staat dat corona de plannen op losse schroeven kan zetten….

Testbewijs wordt verplicht

Testbewijs wordt verplicht

20/11/2020

Het kabinet wil medio december niet-EU-passagiers bij aankomst in Nederland verplichten een recente, negatieve coronatest te laten zien. Dit schrijft vicepremier De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer….