Home / Luchtvaart / Weer meeste subsidie KLM

Weer meeste subsidie KLM

Weer meeste subsidie KLM

KLM heeft in de tweede ronde van de NOW rond 330 miljoen euro loonsubsidie ontvangen van de overheid, verreweg het meeste van alle bedrijven die om steun vroegen. Dit blijkt uit het register dat het UWV woensdag heeft gepubliceerd.

Het bedrag  voor KLM is inclusief de steun die dochters Transavia en Martinair toucheerden. NOW-2 gold voor de periode juni tot en met september. Net als tijdens NOW-1 (maart, april, mei) was KLM verreweg de grootste post op de uitgaven van het UWV. In de eerste ronde ging het eveneens om 330 miljoen euro, maar toen betrof het drie maanden, in NOW-2 waren het vier maanden, zodat de subsidie aan KLM relatief minder werd.

NOW-3 loopt inmiddels en geldt voor drie periodes van drie maanden, vanaf  oktober 2020 tot en met juni 2021. De loonsubsidie is ‘generiek:’ elk bedrijf dat door de coronacrisis aantoonbaar een groot deel van de omzet is kwijtgeraakt heeft er recht op. Ook andere airlines en reisbedrijven genieten subsidie. In NOW-2 waren dit onder meer TUI: 14 miljoen euro, Corendon: 5 miljoen en easyJet: 3,5 miljoen. Zakenreisbedrijf BCD Travel ontving 5 miljoen euro.

KLM ontvangt bovenop de subsidie een leningenpakket van de overheid, tegen zachte voorwaarden, ter waarde van 3,4 miljard euro.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Reizen kan weer (een beetje)

Reizen kan weer (een beetje)

15/05/2021

Reizen uit Nederland naar een klein aantal landen is sinds heden weer mogelijk, maar veel beperkingen en regels blijven bestaan, zoals verplichte pcr-testen en quarantaine na aankomst op de bestemming….

Nieuwe kledij op Schiphol

Nieuwe kledij op Schiphol

14/05/2021

Schiphol voorziet een groot deel van de staf van nieuwe kledij, per functie verschillend van kleur en samenstelling. Het gaat in totaal om rond de 7.500 werknemers, ook van private…

Grenzen open, maar welke?

Grenzen open, maar welke?

12/05/2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 15 mei het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zal zijn. Welke landen dat zijn is nog niet duidelijk. Voor Nederlanders…

Hoekstra stemt tegen Smith

Hoekstra stemt tegen Smith

11/05/2021

De Nederlandse staat zal over twee weken op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen de nieuwe bonus in aandelen voor topman Ben Smith stemmen. Dit schrijft de demissionaire minister van…