Home / Luchtvaart / Weer meer vraag naar premium vliegverkeer

Weer meer vraag naar premium vliegverkeer

Weer meer vraag naar premium vliegverkeer

In januari groeide het wereldwijde vliegverkeer in business en first class met 6,1 procent. Dat ligt boven het jaargemiddelde van 2013 (4,2 procent), aldus de International Air Transport Association (IATA).

De lucratieve transatlantische markt noteerde een plus van 5 procent. De grootste premium groei signaleerde IATA echter binnen het Verre Oosten (7,2 procent).

Volgens IATA zijn de vooruitzichten voor de verkoop van business en first class tickets positief, dankzij de prestaties van de gevestigde economieën. Op de opkomende markten daarentegen is een vertraging van het zakenvertrouwen en dus de exportbestellingen merkbaar.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…