Home / Luchtvaart / We.Stream verkoopt wifi hotspots aan boord van KLM

We.Stream verkoopt wifi hotspots aan boord van KLM

We.Stream verkoopt wifi hotspots aan boord van KLM

We.Stream verkoopt voortaan haar wifi hotspots op KLM-vluchten. Het gaat om wifi aan de grond, niet aan boord. Vooral zakenreizigers kunnen hun voordeel ermee doen, zegt de provider, omdat ze zo de veiligheidsrisico’s van openbare wifi vermijden.

We.Stream is een relatief nieuw Nederlands bedrijf, gevestigd in Aalsmeer. Het bedrijf timmert sinds januari van dit jaar aan de weg met ‘oplossingen voor mobiele data’, waarbij klanten verscheidene producten kunnen aanschaffen, oplopend in aantal MB’s.

Robert Pronk, marketing manager bij We.Stream, spreekt desgevraagd over ‘een veilige en betaalbare oplossing om wereldwijd mobiel internet te gebruiken.’ Vanaf 1 november biedt We.Stream een mobiele WiFi hotspot te koop aan in de World Business Class (intercontinentaal) van KLM, tegen een vaste prijs van 399 euro. Daarvoor krijgt de koper een jaar lang onbeperkt internet in 145 landen.

Hackers
Waarom zou iemand bijna 400 euro uitgeven aan een product terwijl wifi vrijwel overal beschikbaar is, op luchthavens en in hotels – en meestal gratis? Pronk wijst op de kans dat hackers toegang krijgen tot de apparatuur van reizigers via openbare netwerken.

“Zakenreizigers willen liever niet het risico lopen dat hun data worden gehackt via de openbare wifi. En met het gebruik van het eigen netwerk van de reiziger kunnen de roamingkosten snel oplopen. Ons product lost beide problemen op,” aldus de manager van We.Stream.

De hotspot van We.Stream heeft een ingebouwde VPN-functionaliteit. Dit betekent dat in bepaalde landen de daar geblokkeerde websites alsnog toegankelijk zijn. In China bijvoorbeeld zijn Google, Facebook, Twitter, Wikipedia en vele andere sites niet toegankelijk, in Turkije zijn NOS.nl en Wikipedia geblokkeerd.

Wifi KLM is ander product
Wifi aan boord van KLM heeft dus niets te maken met We.Stream. KLM heeft nu in alle Boeing 787 Dreamliners een internetverbinding tegen betaling, geleverd door provider Panasonic. De service is beschikbaar in alle klassen van KLM op de long haul. De prijs begint bij vijf euro en loopt op tot dertig euro. KLM breidt de wifi de komende jaren uit over de hele vloot voor de lange afstand.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
APG is GSA Kenya Airways

APG is GSA Kenya Airways

18/09/2020

APG is de nieuwe GSA voor Kenya Airways in Europa. Dit hebben de twee partijen vrijdag bekendgemaakt. De Keniaanse carrier hervatte onlangs de vluchten naar Amsterdam, maar door corona is…

Obligaties Delta: 9 mld dollar

Obligaties Delta: 9 mld dollar

18/09/2020

Delta Air Lines heeft deze week negen miljard dollar (7,5 miljard euro) opgehaald door obligaties uit te schrijven, met het eigen frequent flyer programma als onderpand. De partner van Air…

Reisbranche wil testprotocol

Reisbranche wil testprotocol

18/09/2020

25 brancheorganisaties uit de reiswereld, zowel voor lucht-, spoor-, en wegverkeer, hebben vrijdag de Europese Commissie gevraagd om een gezamenlijk testprotocol in de EU en het opheffen van de quarantaineplicht….

KLM strenger met mondkapje

KLM strenger met mondkapje

17/09/2020

KLM voert vanaf 21 september de corona-regels aan boord op. Wie dan om medische redenen zonder mondkapje wil boarden moet een doktersverklaring én een recente negatieve test laten zien. Ook…

BA in ‘onmogelijke situatie’

BA in ‘onmogelijke situatie’

16/09/2020

British Airways bevindt zich momenteel in een ‘onmogelijke situatie,’ heeft CEO Alex Cruz woensdag gezegd tijdens een video-sessie met het Britse parlement. Hij verwacht een krimp van het personeelsbestand bij…