Home / Luchtvaart / We.Stream verkoopt wifi hotspots aan boord van KLM

We.Stream verkoopt wifi hotspots aan boord van KLM

We.Stream verkoopt wifi hotspots aan boord van KLM

We.Stream verkoopt voortaan haar wifi hotspots op KLM-vluchten. Het gaat om wifi aan de grond, niet aan boord. Vooral zakenreizigers kunnen hun voordeel ermee doen, zegt de provider, omdat ze zo de veiligheidsrisico’s van openbare wifi vermijden.

We.Stream is een relatief nieuw Nederlands bedrijf, gevestigd in Aalsmeer. Het bedrijf timmert sinds januari van dit jaar aan de weg met ‘oplossingen voor mobiele data’, waarbij klanten verscheidene producten kunnen aanschaffen, oplopend in aantal MB’s.

Robert Pronk, marketing manager bij We.Stream, spreekt desgevraagd over ‘een veilige en betaalbare oplossing om wereldwijd mobiel internet te gebruiken.’ Vanaf 1 november biedt We.Stream een mobiele WiFi hotspot te koop aan in de World Business Class (intercontinentaal) van KLM, tegen een vaste prijs van 399 euro. Daarvoor krijgt de koper een jaar lang onbeperkt internet in 145 landen.

Hackers
Waarom zou iemand bijna 400 euro uitgeven aan een product terwijl wifi vrijwel overal beschikbaar is, op luchthavens en in hotels – en meestal gratis? Pronk wijst op de kans dat hackers toegang krijgen tot de apparatuur van reizigers via openbare netwerken.

“Zakenreizigers willen liever niet het risico lopen dat hun data worden gehackt via de openbare wifi. En met het gebruik van het eigen netwerk van de reiziger kunnen de roamingkosten snel oplopen. Ons product lost beide problemen op,” aldus de manager van We.Stream.

De hotspot van We.Stream heeft een ingebouwde VPN-functionaliteit. Dit betekent dat in bepaalde landen de daar geblokkeerde websites alsnog toegankelijk zijn. In China bijvoorbeeld zijn Google, Facebook, Twitter, Wikipedia en vele andere sites niet toegankelijk, in Turkije zijn NOS.nl en Wikipedia geblokkeerd.

Wifi KLM is ander product
Wifi aan boord van KLM heeft dus niets te maken met We.Stream. KLM heeft nu in alle Boeing 787 Dreamliners een internetverbinding tegen betaling, geleverd door provider Panasonic. De service is beschikbaar in alle klassen van KLM op de long haul. De prijs begint bij vijf euro en loopt op tot dertig euro. KLM breidt de wifi de komende jaren uit over de hele vloot voor de lange afstand.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: mondkapjes naar China

KLM: mondkapjes naar China

27/01/2020

KLM voorziet de crew op vluchten naar China sinds enkele dagen van mondkapjes, in verband met het daar heersende coronavirus. Dit zegt een woordvoerder tegen Zakenreis. Het dragen van de…

Eerste vlucht Boeing 777-9

Eerste vlucht Boeing 777-9

27/01/2020

Een Boeing 777-9 heeft zondag een eerste testvlucht afgelegd, nabij Seattle. De Amerikaanse fabrikant, die de vlucht van het nieuwe vliegtuig enkele malen uitstelde, zegt ‘tevreden’ te zijn over de…

Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…