Home / Luchtvaart / Walsh langer CEO van IAG

Walsh langer CEO van IAG

Walsh langer CEO van IAG

Willie Walsh blijft voorlopig aan als CEO van de International Airlines Group (IAG). Walsh zou later deze maand met pensioen gaan, maar vanwege de coronacrisis heeft de Brits-Spaanse onderneming hem verzocht aan te blijven.

Begin januari maakte IAG bekend dat de 58-jarige Walsh na negen jaar als CEO het bedrijf zou verlaten en per 26 maart met vervroegd pensioen zou gaan. Op dat moment woedde het coronavirus in China al wel, maar was er nog geen sprake van wereldwijde verspreiding. Sindsdien is dat wel gebeurd. In Europa treedt sinds twee weken een almaar verslechterende situatie op rond het virus, waardoor het luchtverkeer vrijwel stil is komen te liggen.

Ook IAG (British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling) is zeer hard getroffen door de coronacrisis. In dit licht bekeken vindt IAG het beter geen wisseling door te voeren aan de top, zegt het bedrijf, temeer daar Walsh een ervaren rot is, met een carrière van veertig jaar. Vooral in crisissituaties heeft de Ier zich in het verleden bewezen als een bekwaam bestuurder.

Walsh’ opvolger zou Luis Gallego zijn, de huidige topman van Iberia. Wanneer de wisseling aan de top alsnog zal plaatsvinden heeft IAG maandag niet gezegd. Naar verwachting zal Walsh in elk geval voor de rest van het jaar aanblijven.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….