Home / Luchtvaart / Walsh langer CEO van IAG

Walsh langer CEO van IAG

Walsh langer CEO van IAG

Willie Walsh blijft voorlopig aan als CEO van de International Airlines Group (IAG). Walsh zou later deze maand met pensioen gaan, maar vanwege de coronacrisis heeft de Brits-Spaanse onderneming hem verzocht aan te blijven.

Begin januari maakte IAG bekend dat de 58-jarige Walsh na negen jaar als CEO het bedrijf zou verlaten en per 26 maart met vervroegd pensioen zou gaan. Op dat moment woedde het coronavirus in China al wel, maar was er nog geen sprake van wereldwijde verspreiding. Sindsdien is dat wel gebeurd. In Europa treedt sinds twee weken een almaar verslechterende situatie op rond het virus, waardoor het luchtverkeer vrijwel stil is komen te liggen.

Ook IAG (British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling) is zeer hard getroffen door de coronacrisis. In dit licht bekeken vindt IAG het beter geen wisseling door te voeren aan de top, zegt het bedrijf, temeer daar Walsh een ervaren rot is, met een carrière van veertig jaar. Vooral in crisissituaties heeft de Ier zich in het verleden bewezen als een bekwaam bestuurder.

Walsh’ opvolger zou Luis Gallego zijn, de huidige topman van Iberia. Wanneer de wisseling aan de top alsnog zal plaatsvinden heeft IAG maandag niet gezegd. Naar verwachting zal Walsh in elk geval voor de rest van het jaar aanblijven.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…

FNV-actie Schiphol dreigt

FNV-actie Schiphol dreigt

13/10/2021

FNV dreigt met acties bij afhandelingsbedrijven op Schiphol. In een brief schrijft de vakcentrale dat de arbeidsomstandigheden ‘snel’ moeten verbeteren, na een zomer waarin het ‘aan alle kanten mis ging.’…