Home / Luchtvaart / Walsh aangetreden bij IATA

Walsh aangetreden bij IATA

Walsh aangetreden bij IATA

Willie Walsh is donderdag aangetreden als directeur-generaal van IATA. De opvolger van Alexandre de Juniac zegt te zullen werken aan een “herstart van een milieuvriendelijke luchtvaartindustrie” na de coronacrisis.

De benoeming van Walsh, de voormalige topman van British Airways en daarna van IAG, werd op de (digitale) jaarvergadering van IATA in november 2020 bekendgemaakt. De Ier, die dit jaar 60 wordt, kwam daarmee terug uit pensioen.

In zijn eerste verklaring als nieuwe directeur-generaal (ook CEO genoemd) van de luchtvaartkoepel prijst Walsh donderdag het werk van zijn voorganger, die volgens hem “vooraan heeft gestaan in pogingen de wereldwijde connectiviteit te herstellen.” De nieuwe CEO is “bereid te luisteren” naar iedereen, zo zegt hij, vooral over milieuvraagstukken.

“IATA zal samenwerken met voor- en tegenstanders om ervoor dat we onze beloftes van een duurzame luchtvaart zullen nakomen. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat regeringen, die economisch en sociaal baat hebben bij onze bedrijfstak, ook begrip kunnen opbrengen voor onze omstandigheden,” aldus Walsh.

De brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen is zelf ook hard getroffen door de coronacrisis, omdat de leden (290 in getal) problemen hebben gekregen om hun contributie te betalen. Eind 2020 kondigde IATA daarom aan 400 banen te zullen schrappen, 22 procent van het totaal.

IATA beschikt over twee grote kantoren, in Genève en Montreal, waarbij de Zwitserse vestiging in feite het hoofdkwartier is, van waaruit de CEO opereert. Verder zijn er nog verscheidene kleinere kantoren, verspreid over de hele wereld. Walsh ging donderdag niet in op de lopende reorganisatie in eigen kring.

Foto © IATA – Willie Walsh links, Alexandre de Juniac rechts

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Sunweb wint van Corendon

Sunweb wint van Corendon

03/08/2021

Het Gerechtshof Amsterdam heeft dinsdag in hoger beroep bepaald dat de Sunweb Group de overname van Corendon niet hoeft voort te zetten. In december 2020 won Sunweb al een rechtszaak…

Onrust bij Brussels Airlines 

Onrust bij Brussels Airlines 

03/08/2021

Bonden bij Brussels Airlines zijn in opstand gekomen tegen wat zij noemen ‘krankzinnige’ werkomstandigheden voor de cabine. Volgens de actievoerders grijpt eigenaar Lufthansa de pandemie aan om veranderingen door te…

BA in Q2: 7,6 pct van 2019

BA in Q2: 7,6 pct van 2019

02/08/2021

British Airways vervoerde in het tweede kwartaal een kleine 1 miljoen passagiers: 92,4 procent minder dan vóór corona; moederbedrijf IAG boekte opnieuw verlies. Verbetering is op komst nu de quarantaineplicht…

KLM: herstel zal hobbelig zijn

KLM: herstel zal hobbelig zijn

30/07/2021

KLM-topman Pieter Elbers ziet in een online gesprek met de pers, naar aanleiding van de cijfers uit het tweede kwartaal, ‘duidelijke tekenen van herstel.’ Maar hij manoeuvreert behoedzaam: “Als er…