Home / Luchtvaart / Vueling op Eindhoven Airport

Vueling op Eindhoven Airport

Vueling op Eindhoven Airport

De Spaanse prijsvechter Vueling heeft vandaag haar eerste vlucht uitgevoerd tussen Barcelona en Eindhoven. Vlucht VY8394 vanuit Barcelona werd om 15:00 uur ontvangen met een eresaluut. De route blijft de hele zomer en winter bestaan.

Vueling zal in de zomer wekelijks vier keer per week vanuit Eindhoven naar Barcelona vliegen. Tijdens de winter zullen er drie verbindingen per week zijn met de thuishaven van de maatschappij. Omgerekend betekent zit 24.744 stoelen deze zomer op de verbinding Eindhoven – Barcelona.

“Met de start van de eerste Vueling vluchten vanuit Eindhoven richten we ons op zowel de Nederlandse als de Belgische markt. Dankzij het uitgebreide aanbod heeft de reiziger nu meer keuze en flexibiliteit,” aldus Wim Melis, Country Manager van Vueling.

Vueling, opgericht in 2004, is een onderdeel van de International Airlines Group (IAG), waarin ook British Airways, Iberia en Aer Lingus zitten. Vueling verzorgt nu vluchten naar 160 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De luchtvaartmaatschappij telt 23 bases.

Sinds 2014 opereert de maatschappij vanaf twee Europese hubs: Barcelona-El Prat en Rome-Fiumicino.  die ervoor zorgen dat Vueling als enige low-cost luchtvaartmaatschappij het gehele Middellandse Zeegebied aandoet. Vueling beschikt over een vloot van 108 Airbussen (A319, A320 en A321).

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Lelystad dit jaar niet open

Lelystad dit jaar niet open

31/03/2020

Lelystad Airport gaat dit jaar niet open. Dit schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Terwijl eerder regelgeving op…

Turkije weert alle vluchten

Turkije weert alle vluchten

30/03/2020

De Turkse regering weert alle internationale vluchten, als maatregel tegen corona. Sinds twee weken bestond er al een verbod op vliegtuigen uit Europese landen, nu geldt de maatregel wereldwijd. Flag…

EasyJet staakt alle vluchten

EasyJet staakt alle vluchten

30/03/2020

EasyJet houdt vanaf vandaag, 30 maart, voor onbepaalde tijd de hele vloot bestaande uit 331 vliegtuigen aan de grond, als gevolg van de ‘ongekende reisbeperkingen’ door het coronavirus. EasyJet zegt…

Boeing 747 KLM nu uit dienst

Boeing 747 KLM nu uit dienst

30/03/2020

KLM heeft zondagmiddag zonder enige vorm van ceremonie afscheid genomen van de Boeing 747-400 voor passagiersvervoer. Het was aanvankelijk de bedoeling tot in 2021 met het toesteltype te blijven vliegen,…