Home / Luchtvaart / Vueling breidt uit ex AMS

Vueling breidt uit ex AMS

Vueling breidt uit ex AMS

Vueling breidt vanaf 30 april zijn basis op Schiphol uit van één naar drie vliegtuigen en voegt zeven nieuwe routes toe. Dit heeft de Spaanse carrier woensdag bekendgemaakt. Vueling zit sterk in het zakelijke reissegment, goed voor 40 procent van het aantal passagiers.

Vueling verhoogt verder het aantal vluchten tussen Rotterdam en Barcelona, terwijl nieuwe operaties beginnen vanaf Eindhoven en Maastricht, vanaf respectievelijk 17 juni en 4 juli, naar Barcelona.

Vanaf Schiphol komen bij de bestaande tien routes nieuwe verbindingen naar Londen-Luton, Milaan-Malpensa, Napels, Catania, Porto, Lissabon en Gran Canaria. Vueling, onderdeel van de International Airlines Group IAG (met British Airways, Iberia en Aer Lingus), stationeert drie Airbus A320’s op Schiphol.

De nieuwe toevoegingen brengt het totaal aantal stoelen van Vueling vanaf Schphol op 1.250.000, een groei van 60 procent in vergelijking met de zomer van 2015. Vueling vloog al direct vanuit Amsterdam naar diverse bestemmingen in Spanje en naar Rome sinds 2014. Dit wordt de eerste keer dat de maatschappij directe vluchten naar Portugal en andere Italiaanse bestemmingen aanbiedt.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Batterijen groeiend gevaar

Batterijen groeiend gevaar

11/12/2019

Lithium-batterijen die spontaan in brand kunnen vliegen vormen een groeiende bedreiging voor de veiligheid van de luchtvaart. Dit heeft Nick Careen van IATA gezegd tijdens de media-dagen van de organisatie…

Biofuel KLM vanaf Schiphol

Biofuel KLM vanaf Schiphol

10/12/2019

KLM heeft voor het eerst biofuel ingekocht voor vluchten vanaf Schiphol. De brandstof wordt geproduceerd door het Finse bedrijf Neste, dat zich tevens heeft aangesloten bij het programma voor duurzame…