Home / Luchtvaart / VS traineert vergunningaanvraag Norwegian Air

VS traineert vergunningaanvraag Norwegian Air

VS traineert vergunningaanvraag Norwegian Air

De VS handelt in strijd met de open skies-overeenkomst die is gesloten met de Europese Unie, omdat de beslissing over de vliegvergunning van Norwegian Air weer is uitgesteld. Dit vindt de Europese Commissie.

Norwegian wil vanaf Londen Gatwick vluchten uitvoeren naar de VS met een in Ierland geregistreerde dochteronderneming en Thais personeel. Die constructie stuit op verzet van onder andere piloten in Amerika. Zij vrezen dat de werkgelegenheid in het geding komt.

De Europese Commissie vindt dat de afhandeling van de vergunningaanvraag van Norwegian inmiddels veel te lang duurt. De EU en de VS hebben in 2007 afgesproken, dat airlines afkomstig uit een van de 28 EU-landen naar elke bestemming in de VS mogen vliegen en vice versa. Dit geldt dus ook voor Ierse maatschappijen.

Overigens krijgt Norwegian steun van de luchtvaart zelf. Zowel Willie Walsh van IAG als Michael O’Leary van Ryanair vinden het belachelijk dat de Noorse carrier wordt gedwarsboomd in haar transatlantische expansie.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…