Home / Luchtvaart / Voor nieuwe generaties

Voor nieuwe generaties

Voor nieuwe generaties

EasyJet heeft een online pilotenschool voor kinderen ‘geopend’ om een nieuwe generatie vliegers te ‘inspireren’ en ‘genderstereotypen’ te doorbreken. De ‘pilotenschool’ is beschikbaar op YouTube in de eigen taal in een aantal Europese staten, waaronder Nederland.

De lessen bestaan uit zes afleveringen, met opdrachten. De serie maakt gebruik van animaties en videocontent om jonge kinderen tussen de zeven en tien jaar te helpen “de wetenschappelijke principes van het vliegen te begrijpen,” zoals hoe vleugels werken en waardoor vliegtuigen kunnen vliegen.

Een vlieger van easyJet kan ook ‘op bezoek’ komen via een videoverbinding in de klas, na een verzoek hiertoe van leraren, de school of de ouders. De doelgroep is hierbij wat ouder: tussen de tien en vijftien jaar. “De piloten geven hiermee kinderen de kans om erachter te komen hoe het werk daadwerkelijk is en, belangrijker nog, laten hiermee zien dat het een baan voor iedereen is,” zegt easyJet.

Girls Day
Piloot Sharon Brandenburg-Lok bijt op donderdag 15 april het spits af voor de virtuele schoolbezoeken, tijdens de Girls Day van VHTO (Vrouwen in Hoger Technisch Onderwijs), het expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT.

“Recent onderzoek, uitgevoerd door easyJet, laat zien dat kinderen nog steeds geloven dat carrièrekeuzes worden beperkt door traditionele mannelijke en vrouwelijke beroepen,” schrijft de airline. “Dit suggereert dat stereotypen nog steeds een impact hebben op carrièrekeuzes. Door kinderen op jonge leeftijd een vrouwelijk rolmodel te bieden en te laten zien dat piloot een baan voor iedereen kan zijn, hoopt easyJet de genderstereotypering van beroepen positief te beïnvloeden.”

Brandenburg-Lok noemt het “zo belangrijk” dat meisjes op jonge leeftijd rolmodellen hebben. “Ook de video’s van de pilotenschool dragen hier aan bij. Ze leren kinderen op een simpele manier waar luchtvaart over gaat. Ik kijk ernaar uit om scholen virtueel te bezoeken en te praten over mijn werk en mijn persoonlijke beslissing om piloot te worden. Hopelijk kan ik zo enkele jonge meisjes inspireren om in de toekomst ook piloot te worden.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…

FNV-actie Schiphol dreigt

FNV-actie Schiphol dreigt

13/10/2021

FNV dreigt met acties bij afhandelingsbedrijven op Schiphol. In een brief schrijft de vakcentrale dat de arbeidsomstandigheden ‘snel’ moeten verbeteren, na een zomer waarin het ‘aan alle kanten mis ging.’…