Home / Luchtvaart / Voor nieuwe generaties

Voor nieuwe generaties

Voor nieuwe generaties

EasyJet heeft een online pilotenschool voor kinderen ‘geopend’ om een nieuwe generatie vliegers te ‘inspireren’ en ‘genderstereotypen’ te doorbreken. De ‘pilotenschool’ is beschikbaar op YouTube in de eigen taal in een aantal Europese staten, waaronder Nederland.

De lessen bestaan uit zes afleveringen, met opdrachten. De serie maakt gebruik van animaties en videocontent om jonge kinderen tussen de zeven en tien jaar te helpen “de wetenschappelijke principes van het vliegen te begrijpen,” zoals hoe vleugels werken en waardoor vliegtuigen kunnen vliegen.

Een vlieger van easyJet kan ook ‘op bezoek’ komen via een videoverbinding in de klas, na een verzoek hiertoe van leraren, de school of de ouders. De doelgroep is hierbij wat ouder: tussen de tien en vijftien jaar. “De piloten geven hiermee kinderen de kans om erachter te komen hoe het werk daadwerkelijk is en, belangrijker nog, laten hiermee zien dat het een baan voor iedereen is,” zegt easyJet.

Girls Day
Piloot Sharon Brandenburg-Lok bijt op donderdag 15 april het spits af voor de virtuele schoolbezoeken, tijdens de Girls Day van VHTO (Vrouwen in Hoger Technisch Onderwijs), het expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT.

“Recent onderzoek, uitgevoerd door easyJet, laat zien dat kinderen nog steeds geloven dat carrièrekeuzes worden beperkt door traditionele mannelijke en vrouwelijke beroepen,” schrijft de airline. “Dit suggereert dat stereotypen nog steeds een impact hebben op carrièrekeuzes. Door kinderen op jonge leeftijd een vrouwelijk rolmodel te bieden en te laten zien dat piloot een baan voor iedereen kan zijn, hoopt easyJet de genderstereotypering van beroepen positief te beïnvloeden.”

Brandenburg-Lok noemt het “zo belangrijk” dat meisjes op jonge leeftijd rolmodellen hebben. “Ook de video’s van de pilotenschool dragen hier aan bij. Ze leren kinderen op een simpele manier waar luchtvaart over gaat. Ik kijk ernaar uit om scholen virtueel te bezoeken en te praten over mijn werk en mijn persoonlijke beslissing om piloot te worden. Hopelijk kan ik zo enkele jonge meisjes inspireren om in de toekomst ook piloot te worden.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Grenzen open, maar welke?

Grenzen open, maar welke?

12/05/2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 15 mei het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zal zijn. Welke landen dat zijn is nog niet duidelijk. Voor Nederlanders…

Hoekstra stemt tegen Smith

Hoekstra stemt tegen Smith

11/05/2021

De Nederlandse staat zal over twee weken op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen de nieuwe bonus in aandelen voor topman Ben Smith stemmen. Dit schrijft de demissionaire minister van…

Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…